fredag den 1. oktober 2010

Vejen til helvede - brolagt med undskyldninger

http://www.kristendom.dk/artikel/382246:Inspiration--Gode-raad-til-at-sige-undskyld
Når det er så vigtigt at sige undskyld, er det fordi, livet ikke for alvor kan gå videre, hvis ikke skylden er undskyldt, skriver sognepræst Hanne Sander
Der er samtidsanalytikere, der kalder vor tid ”undskyldningernes tidsalder”. Og det er da også en kendsgerning,  at der har bredt sig en tendens til at bære store undskyld-skilte foran sig i et forsøg på dække hullerne i brynjen af perfekthed.

Man kan købe undskyld-postkort og undskyld-DVD’er. Man kan sende gratis elektronisk undskyldning over nettet. Der findes Sorry days, og der udgives Sorry books.

Og i den senere tid er der nærmest ikke dem, der ikke siger undskyld. Politikere og statsledere gør det, paven gør det, virksomhedsledere gør det, biskopper gør det, sportsstjerner gør det... Undskyld for ditten og datten og ligefrem for historiens gang!

Der er selvfølgelig høflighedsformer, som rummer undskyldninger. Jeg siger undskyld, hvis jeg kommer til at  skubbe til nogen i bussen, men i det følgende er jeg kun optaget af det  at sige undskyld, når der er noget på spil.

kamik: Er det ikke på tide, at vise holdninger - at stå fast på hævdvundne værdier - at erkende og vedkende sin identitet - at slå i bordet for hårdt tilkæmpede frihedsrettigheder - og ikke bare gøre modstand, men NEDKÆMPE de kræfter der under påskud af  at være  "forfulgte ofre" - forsøger at underminere det vi skandinaver står for !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar