torsdag den 24. november 2011

Man tror - det er løgn......

Vårdcentral i Malmö – bara på arabiska


ARABISERINGEN I staden där svenskar snart är i minoritet, gangsterstaden Malmö, har man nu helt följdriktigt öppnat en vårdcentral bara för araber.
Vårdcentralen med det politiskt korrekta namnet Multi-Clinic skippar svenska språket och profilerar sig helt mot araber. All information tillhandahålls primärt på arabiska, så att araberna i regionen inte ska behöva bekymra sig med sådant som att lära sig svenska eller integrera sig i de svenska samhället.
Saxat om initiativet:
Region Skåne har tecknat avtal med ytterligare en vårdenhet som nu blir en del av Hälsoval Skåne. Enheten, Multi-Clinic, kommer att bedriva sin verksamhet i de lokaler där Primärvården Skåne tidigare drev Vårdcentralen Hindby.
Multi-Clinic avser ha en uttalad fokusering på invandrare och deras behov och förväntningar på primärvård. Multi-Clinic kommer dock att ta emot alla medborgare som vill lista sig där, avsett bakgrund.
- Vi som uppskattar mångfald och valfrihet välkomnar att de nu kommer en vårdgivare som vill fokusera på de behov som denna grupp av människor har. Hela tanken med Hälsovalet är ju att skapa mångfald och tillse att människors olika behov tillgodoses, oavsett om det gäller öppettider, en viss typ av sjukdom eller som i detta fall, invandrare, säger Gilbert Tribo (FP).
Print Friendly
Share

Ingen kommentarer:

Send en kommentar