mandag den 19. marts 2012

Hun fik den halve skole på nakken, da hun tog bladet fra munden og fortalte offentligheden om de islamiske værdiers sejrmarch i den ghettoskole, hun arbejdede på.

”Jeg måtte sige mit arbejde op”. Hara Dvinge om ghettoskolen bag facaden
19. marts 2012 - artikel af Nicolai Sennels
Islamiske værdier vinder frem i ghetteskolerne, mener Hara DvingeHun fik den halve skole på nakken, da hun tog bladet fra munden og fortalte offentligheden om de islamiske værdiers sejrmarch i den ghettoskole, hun arbejdede på. Til sidst måtte hun sige sit arbejde op. Læs interview med pædagog Hara Dvinge.

Hara Dvinge gav et interview til Weekendavisen tilbage i marts 2011. Her fortalte hun om arbejdet på en skole med stor overvægt af muslimer. Og om ledelsens reaktion, da hun udstillede en muslimsk kollegas anbefalinger om, hvordan muslimske børn skal forholde sig racistisk til ikke-muslimer.

Sappho har bedt hende uddybe sine iagttagelser og spurgt hvad interviewet fik af konsekvenser for hende selv.

Dit navn blev kendt, da du fortalte om dine oplevelser med muslimske børn og familier i arbejdet som pædagog i en ghetto i Aarhus. Kan du give nogle konkrete eksempler på nogle af de ting, der bekymrede dig?

”Værdierne skrider og udskiftes, når man som her taler om en skole, hvor 99 procent af eleverne er muslimer. En af dem er, at man tillader forældre at underkende professionelle vurderinger og anbefalinger med den konsekvens, at mange elever taber års læring.

Forældre blokerer på den måde for specialundervisning, fordi de ikke mener børnene har indlæringsvanskeligheder. De mener typisk, at det snarere handler om, at lærerne ikke kan håndtere eleverne. Det er tydeligt, at det i virkeligheden handler om familiens ære, når de takker nej til nødvendig hjælp til deres børn.

Islamiske værdier sætter normen
Læsmere...
http://www.sappho.dk/jeg-matte-sige-mit-arbejde-op-hara-dvinge-om-ghettoskolen-bag-facaden.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar