mandag den 26. marts 2012

Topavis diskriminerer kristendom i forhold til islam

TOPHISTORIER
Netop nu kører der i USA en ny stor sag om diskrimination af kristendommen i forhold til islam.

Det er den store toneangivende avis New York Times, der er årsag til opstandelsen.

OK at angribe katolicismen
Avisen bragte for godt en uge siden en helsides annonce, der anklagede den katolske kirke for at undertrykke mennesker og ikke mindst kvinder overalt i verden. Den var indrykket af organisationen ”Freedom From Religion Foundation”, der opfordrede katolikker til at forlade kirken.

Nej til tilsvarende angreb på islam
Annoncen oprørte den kendte debattør Pamela Geller, der er formand for gruppen ”Stop Islamization of America”. Hun sendte få dage efter til avisen en tilsvarende annonce, hvor katolicisme var erstattet med islam.

Men annoncen blev afvist.

Udenomsnak
Pamela Geller fik af avisen den forklaring, at det ville være uansvarligt på grund af situationen i Afghanistan.

Men hun påpeger, at denne bekymring for de amerikanske aviser ellers ikke har præget New York Times. Avisen har været blandt de mest ihærdige til at bringe lækkede oplysninger om militære hemmeligheder.

De reelle grunde synes snarere at være politisk korrekthed og ligegyldighed over for egne værdier. Samt ikke mindst frygt.

Frygt for at lide samme skæbne som Jyllands-Posten, som nu gennem seks år har været truet af islamister, fordi avisen bragte nogle tegninger af profeten Muhammed.

Led i et mønster
Denne sag er ikke en enlig svale. Den indgår i et bekymrende mønster i den vestlige verden, som Den Korte Avis flere gange har beskæftiget sig med: Kristne diskrimineres i forhold til muslimer.

I Storbritannien har regeringens jurister argumenteret for, at muslimske kvinder har ret til at bære tørklædet som religiøst symbol på deres arbejde. Kristne kvinder har derimod ikke ret til at bære korset som religiøst symbol. Insisterer de, er det tilladt at fyre dem, sådan som det er sket for en sygeplejerske og en stewardesse. (Den Korte Avis 15.3)

Diskrimination af kristne
I Danmark er kirkeminister Manu Sareen lovforslag om homovielser et tilsvarende eksempel på diskrimination af kristne. (Den Korte Avis 14.3, 18.3)

Mane Sareen vil pålægge folkekirken at vie to mennesker af samme køn. Det islamiske trossamfund kan derimod beholde sin frihed til selv at tage stilling.

Politisk korrekthed
De tre sager fra Storbritannien, USA og Danmark er alle udtryk for en slående dobbelthed, som præger den politiske korrekthed:

Man foragter sit lands kultur og historie. Det betragtes som noget, der skal overvindes. Noget gammeldags, forkert og skyldigt.

Til gengæld dyrker man den traditionelle kultur, der kommer hertil fra muslimske lande. Det er jo de undertryktes kultur, og den skal der værnes om.

New York Times, de britiske jurister og Manu Sareen har ingen problemer med at udstille eller genere den kristne kirke. Derimod viger de tilbage for at gøre noget, som måske kunne støde det islamiske trossamfund. Selv når der er tale om at værne om fundamentale værdier i de vestlige samfund.

Manu Sareen bøjer sig for fjendtlige holdninger til bøsser og lesbiske. New York Times gør vold på den ytringsfrihed, som avisen selv lever af.

Stak halen mellem benene
Historien om de to annoncer er historien om en stor og selvbevidst avis, der stak halen mellem benene, da det gjaldt.
24 MAR 2012
http://denkorteavis.dk/2012/topavis-diskriminerer-kristendom-i-forhold-til-islam/?utm_medium=newsletter_ubivox&utm_source=20120325_DEN+KORTE+AVIS+25.marts+2012&utm_campaign=DEN+KORTE+AVIS+25.marts+2012

Ingen kommentarer:

Send en kommentar