mandag den 15. oktober 2012

Politiindsatsen politisk bestemt? Ja - naturligvis !


Er politiindsatsen politisk bestemt?

Tonny Hansen, Holmevej 110A, Højbjerg
Igen vil det vælte ind med flygtninge fra Mellemøsten.
Under den nyligt afsluttede folketingsdebat efter Folketingets lange sommerferie var man inde på det i Danmark – ja, vel i hele verden – fuldstændigt uacceptable, at en gruppe indvandrere trænger ind på Odense Sygehus med køller for at få fat i en bestemt person.
I den forbindelse lød det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt, at de skulle hjælpes, så det ikke sker igen. Ja – det var altså de indtrængende forbrydere, der skulle hjælpes. Bare for at rydde en forståelig misforståelse af vejen. Horribelt.

En flad undskyldning


Hvilket står i skærende kontrast til den ildhu og energi, som politiet lagde/lægger for dagen i den genopblussede bandekrig i rockermiljøet, hvor det vrimlede med kampberedt politi, som arresterede over 100 personer; medens man kun formåede at arrestere en trefire stykker blandt indvandrerforbryderne på Odense Sygehus.
Her i Aarhus-området har vi stadig tilbagevendende voldsproblemer ved Bazar Vest.
Det sidste – som vi hørte om vel at mærke – var et masseslagsmål en søndag sidst i juli.
Flere gange har politiet trukket sig med en flad undskyldning om, at det kun er en ganske lille gruppe unge mennesker. 5/10 stod en ledende kasketbeklædt betjent fra Aarhus frem i TV 2 Østjylland med den affejende flotte bemærkning »Jamen, der sker jo så meget hver dag«.
Selv om han lige havde overværet en fuldstændig skruppelløs kørsel af en ung mand i Brabrand-området, der kørte uden om de ventende ved trafikfyret og over for rødt i venstre vejbane. Og på Edwin Rahrs Vej og Silkeborgvej har man i årevis været generet af grov hensynsløs kørsel. Vel at mærke uden at der gøres noget væsentligt ved det.

En nødvendig indsats

Det var Vollsmose og Gellerup, og på Nørrebro og Tingbjerg er det ikke stort bedre. På Nørrebro har der nu indfundet sig nye og for Danmark hidtil ukendte mafiametoder. Man betaler ”beskyttelsespenge” for ikke at få sin forretning eller virksomhed smadret.
Det er ganske fint og nødvendigt med den politiindsats, der udvises mod Hells Angels og Bandidos; men hvorfor sætter man ikke ind med samme ildhu og styrke, når det drejer sig om indvandrerrelaterede voldsudøvelser og forbrydelser?
Nu åbner den tilbagevendte regering fra 1990’erne igen døren på vid gab, og igen vil det vælte ind med flygtninge fra det voldshærgede Mellemøsten – denne gang fra Syrien.
I Aarhus har 1. viceborgmester Rabih Azad-Ahmad allerede været ude og meddele, at de er velkomne, og det kan Aarhus Kommune sagtens klare.
Aarhus har en lang tradition for at modtage flygtninge og er godt rustet.

Undgå berøringsangsten

»Det vigtigste er, at vi tager imod dem på den bedst mulige måde og ikke ser flygtninge som udgifter,« siger den venlige mand.
Skal vi ikke lade disse udtalelser stå for sig selv med baggrund i ovenstående og så i øvrigt bede politiet om at droppe berøringsangsten eller udbede sig mere mandskab, hvis det er her, det egentlige problem ligger?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar