mandag den 10. januar 2011

Hizb-ut-Tahrir advarer svenskerne...

Et oprigtigt råd fra Hizb ut-Tahrir i Skandinavien til de svenske medier
I de seneste dage har nogle svenske medier forsøgt at skabe en forbindelse mellem partiet Hizb ut-Tahrir (HT) og ”Stockholms bombemand” gennem løse rygter og udokumenterede påstande.
Vi føler os derfor forpligtet til at pointere følgende:
 HT er et politisk parti, som tilstræber genetableringen af den islamiske stat, kalifatet, i den islamiske verden, hvor befolkningerne længes efter et systemskifte, hvor deres despotiske regimer bliver erstattet med et retfærdigt islamisk system, som harmonerer med deres overbevisninger og værdier.
I Vesten tilstræber partiet at beskytte muslimernes identitet og eliminere de fordomme om Islam, som nogle medier og politikere fremkalder via hetz og løgne. Partiet klargør Islams systemer gennem saglig debat for interesserede og forklarer Islams attraktive alternativ til kapitalismen, der forvolder store økonomiske, politiske og sociale problemer.
 HT’s metode for at realisere sine mål er udelukkende politisk. HT har eksisteret i mere end 55 år og det er velkendt i og uden for den islamiske verden, at HT hverken benytter sig af voldelige eller militante aktiviteter for at realisere sine mål, til trods for diktaturregimernes undertrykkelse af HT’s medlemmer i den islamiske verden og trods alle forsøg på at kriminalisere partiet i og uden for den islamiske verden.
Adskillige seriøse rapporter og undersøgelser bekræfter også, at partiet aldrig har benyttet sig af ikke-fredelige midler for at opnå sine mål. Blandt disse undersøgelser er der den danske rigsadvokats efterforskninger af partiet fra 2004 og 2008, hvor det blev konkluderet: ”At der intet ulovligt var i partiets øjemed, virksomhed og aktiviteter”. Og denne kendsgerning kan ikke tilsløres af et par sensationsprægede og useriøse avisartikler.
 Partiets holdning til drab på civile er velkendt: Islam forbyder entydigt drab på uskyldige civile uanset sted, og selv under militærkonflikter adskiller Islam tydeligt mellem civile og militært personel.

Vi modtog derfor nyheden om eksplosionerne i Stockholm med stor bekymring, fordi denne sag kan udnyttes af nogle kræfter til at dæmonisere Islam og muslimerne for at fremme egen politiske dagsorden.(Det kunne Reinfeldt ikke have sagt bedre!-KM)

 Sverige er ikke kendt for intolerance eller lukkethed over for udlændinge, ligesom det er tilfældet i andre lande i Skandinavien og det øvrige Europa, og derfor oplever Sverige ikke de samme spændinger i samfundet. Skal Sverige bevare den tilstand, bør enhver polariserende og demagogisk røst forhindres i at opildne til had. Vi ved fra historien og nutiden, hvor nemt xenofobiske ideer har kunnet slå rødder i Europa, hvilket hurtigt kan bevirke stigmatiseringer, had, diskrimination samt vold. Og i værste fald kan det føre til fordrivelser og krige. I denne kontekst kan Malmøs snigskytte anses som et tidligt forvarsel. Alle parter bærer derfor et ansvar for at forhindre en sådan udvikling.

Vi opfordrer derfor Sveriges fornuftige borgere og medier til ikke at imitere deres nabolande, hvad angår hetzen og dæmoniseringen af Islam og muslimerne, for det har kun ført til en farlig polarisering i samfundet.

http://www.hizb-ut-tahrir.dk/pdffiles/20101220_PM_Sverige.pdf

KM: Hvordan mon den muslimske bombemand er blevet polariseret - og hvordan kan det være, at Sverige, der er meget mere leflende for islam end de andre nordiske lande - blev ramt af  en muslims hetz mod ytringsfriheden og demokratiet????

Ingen kommentarer:

Send en kommentar