torsdag den 27. januar 2011

Antallet af muslimer i Danmark mere end fordoblet

På tyve år er antallet af muslimer i Danmark mere end fordoblet.  I 1990 var der 109.000 muslimer i Danmark, mens der i 2010 var 226.000. Det viser en ny undersøgelse, som i dag blev offentliggjort på Pew Forum on Religion & Public Life. Undersøgelsen kortlægger antallet af muslimer i verden de seneste 20 år samt beregner, hvordan udviklingen kommer til at se ud de næste 20 år.
På globalt plan vokser antallet af muslimer om end i et mere moderat tempo end i Danmark. Her forventes fordoblingen at være nået om tyve år i 2030. Men mere interessant er, at hvor muslimerne i 1990 udgjorde omkring en femtedel af jordens befolkning vil den i 2030 udgøre en fjerdedel. Befolkningsvæksten blandt muslimer er altså markant højere end blandt den brede befolkning.
Det er befolkningsvæksten blandt muslimer i den vestlige verden, som er med til at skabe den bemærkelsesværdige stigning de seneste 20 år. I Ukraine, USA, Spanien og Polen var der eksempelvis en stigning på over 200 procent – altså en tredobling.

KM: Og rørsanger-moderen har travlt med at mætte de sultne munde - og lægger ikke mærke til, at gøgeungen stille og roligt skubber hendes egne unger ud af reden !
Men hun har jo heller ikke gået på universitet !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar