onsdag den 12. januar 2011

Lars Løkke igang med at skaffe stemmer til DF

Vi skal ikke blande os i hjertets frihed, lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Grundtvig-foredrag

KM: Hvis hjerte - og hvilken frihed ?


"Hans (Grundtvig-red) stålfaste tiltro til, at vi alle bliver større, når vi giver plads til forskellighed og respekterer dem, som vi er allermest uenige med. Hans tiltro til, at vi kan udvikle os, blive klogere og skabe et bedre samfund. Hans tiltro til, at frihed forpligter både over for de svage, men også over for dem, som vi er uenige med - det er et stærkt menneskesyn, som jeg har taget til mig, og som har fulgt mig gennem hele min politiske karriere. Som vil følge mig resten af mit liv.

KM: Hvornår fatter den mand, at det han og resten af Danmark er oppe imod - er en gruppe, der IKKe giver plads til forskellighed - der IKKE accepterer andre end  deres egne regler og trosretning - der bruger demokratiet og religionsfriheden til at oprette udemokratiske parallel-samfund, hvori man uforstyrret kan chikanere anderledes troende og tænkende ud .
Det er sket for jøder i Malmø og på Nørrebro - det er sket for grønlændere i Gjellerup - det er sket for kristne præster i Tingbjerg og i Voldsmose.

Gennem hele december har vi i det offentlige rum oplevet, hvordan det har vrimlet med julestjerner og andre religiøse symboler, og det giver for mig at se ingen mening at opfordre til, at det religiøse på den måde skal holdes inden for hjemmets fire vægge. Det ville med Grundtvigs ord være at blande sig i hjertets frihed."

KM: Har han ikke fattet, at der er himmelvid forskel på, at danskerne julehygger med stjerner og juletræer uden nogen særlig religiøs symbolsk værdi - det drejer sig om hygge Lars Løkke ikke religion - hvorimod kvindeundertrykkende beklædning og chikane mod anderledes tænkende - er islams varemærke - ÅRET RUNDT !

Landet lider ikke under for meget islam, men under for lidt kristendom. Og det rummer en væsentlig pointe, for hvis man vil begå sig i en globaliseret verden, så er man nødt til at have sine egne grundfæstede værdier på plads.

KM: Danskerne kan ikke engang begå sig i eget land - uden risiko for at "krænke" !

Statsministeren: Religion skal blive i det offentlige rum

OK  Lars Løkke- hvorfor det ?

Men prøv at tage en kalot på hovedet og et kors om halsen og gå en tur i Voldsmose eller på Nørrebro - så vil du opleve hjertets frihed ! 

Eller i hvertfald hjertebanken !

1 kommentar:

  1. kilde:

    http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/402806:Danmark--Statsministeren--Religion-skal-blive-i-det-offentlige-rum?all=1

    SvarSlet