torsdag den 20. september 2012

Moderate muslimer eksisterer ikke !!!


Moderate muslimer eksisterer ikke - det er en midlertidig passiv tilstand - som er afhængig af det omkringliggende vestlige samfunds kulturelle magtudøvelse !
Hvad kan tale for moderationen? Er det når kvinderne tillades at klæde sig vestligt eller når familiens mænd tager sig en øl og en hotdog med kollegerne på vej hjem fra arbejde? Eller er det når børnene får lov til at gå med til klassefesterne og familien i øvrigt giver fanden i fredagsbønnen ligesom danskerne efterhånden forholder sig til højmessen om søndagen?

Den moderate muslim i vore vestlige øjne er en vestliggjort eller en verdsliggjort muslim, så vidt jeg kan se. I islams forstand er disse mennesker derimod frafaldne og der
er nærmest fri jagtramme på dem for de rettroende og selvretfærdige, med Salman Rushdie som det fremmeste eksempel.

Muslimer optræder i et stort antal i et stort antal samfund efterhånden, ikke mindst i Europa. Det er styrken af de omgivende normer, der tilsyneladende modererer muslimer her. Men som udviklingen har vist, er det et spørgsmål om antallet i deres repræsentation. Og som tallet vokser sættes moderationen ud af kraft. Hjemlandets normer konsoliderer sig og ud af dette gror islamiske samfund, som optræder i opposition til værtslandet, mens de med tiltagende styrke henter de frafaldne eller de "moderate" tilbage i folden og gør dem til "gode muslimer!"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar