fredag den 16. november 2012

DF advarer Villy Søvndal: Danmark styrer mod historisk brud med USA omring Israel

DF advarer Villy Søvndal


- Udenrigsminister Villy Søvndal er ved at styre Danmark mod et historisk brud med USA i alliancen omkring Israel og Mellemøsten. Jeg må Dansk Folkepartis vegne på det skarpeste advare mod, at Danmark foretager dette dramatiske skridt, og dermed åbent udfordrer USAs netop genvalgte præsident Barack Obama.

Det siger Søren Espersen oven på presse-afsløringer i dag af, at USA på det skarpeste i en note til Danmark advarer mod denne anerkendelse af Palæstina, og at udenrigsminister Villy Søvndal torsdag den 29. november i FN agter at give Danmarks tilslutning til en så markant opgradering af Palæstina, at det ligner en anerkendelse.

Med skridtet får Palæstina i Danmark en langt større status end eksempelvis det frie, demokratiske Taiwan.

- Villy Søvndal lægger sig med sit overraskende skridt i kølvandet på EUs udenrigsminister, baronesse Ashton, hvis viden og indsigt i forholdene i Mellemøsten synes at lade meget tilbage at ønske, siger Søren Espersen.

- Makkerparret Baronessen & Søvndal har givetvis en fælles hensigt om at stable EU op som et alternativ til præsident Obama, men kommer jo beklageligvis samtidig - og dette er det værste - til i den følsomme konflikt i Mellemøsten at optræde som et par klodsede elefanter i en porcelænsbutik.

Søren Espersen undrer sig i forbindelse med Berlingske Tidendes afsløring i dag over, at Udenrigsministeren i går, torsdag, hvor han havde møde med Udenrigspolitisk Nævn, ikke gav Nævnet orientering om den amerikanske skriftlige advarsel til Danmark - men at ministeren i stedet valgte at ydmyge og tilsidesætte Nævnets medlemmer ved at henvise dem til Berlingske Tidende.

- For Dansk Folkeparti er det helt afgørende, at Danmarks tætte og fortrolige alliance med USA for alt i verden opretholdes. Det gælder generelt, men det gælder jo helt specifikt, når det kommer til den årelange krise mellem israelere og arabere, siger Søren Espersen. Det kan jo ikke nytte at Villy Søvndal i denne sag knytter sig tæt til baronesse Ashton, og vender ryggen til USAs præsident.

- Kun én magt på Jorden har evnen til at mægle og intervenere i konflikten mellem israelere og arabere, og det er og bliver USA, siger Søren Espersen. Den Europæiske Union er helt uden betydning for parterne. Selv i de palæstinensiske araberes optik er EU ikke andet end bare nogen, der sender masser af penge...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar