søndag den 18. november 2012

dobbeltmoral – og intolerance.


Forleden måtte Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev efter ugers marmeladesnakken udenom beklage kommunens behandling af en jødisk zionistforening i forbindelse med en stort anlagt mangfoldighedsfestival på Nørrebro tidligere på året.
Festivalen, der skulle være selve sindbilledet på borgmesterens visioner om ”inklusion” og ”mangfoldighed”, viste sig at være anledning til nøjagtigt det modsatte. Ovenikøbet med borgmesterens egen kommunale forvaltning i den uskønneste af alle roller som intolerancens beskytter og den reelle mangfoldigheds fjende. Kommunen havde nemlig anbefalet zionistforeningen ikke at deltage i mangfoldighedsfestivalen – og slet ikke flage med det israelske flag, skulle man alligevel trods rådet vælge at være med. Mangfoldigheden og inklusionen i Københavns Kommune rakte nemlig ikke til at administrere det faktum, at muslimer og muslimske organisationer på en mangfoldighedsfestival kunne blive konfronteret med jøder og israelske flag. Det kunne risikere at gå helt galt.
Hvorfor man valgte ikke at reagere i forhold til de parter, fra hvem man frygtede aggressioner. Men tværtimod vendte sig mod den deltager, hvis blotte tilstedeværelse man åbenbart anså for en risiko i sig selv.
Dermed kom borgmesterens mangfoldighedsutopi til at dementere sig selv: Her i byen skal vi alle mødes! Undtagen dem, vi frygter kan blive udsat for ubehageligheder! De må hellere blive væk! Så dyrker vi andre mangfoldigheden imens…
Enhver kan sige sig selv, at dette er uholbart. Intet under at Anna Mee Allerslev til sidst, da hun stod skoleret i Borgerrepræsentationen, følte det nødvendigt at beklage.

Sagen er i sin principielle karakter vældigt illustrativ for en dobbeltmoralsk standard i forhold til tolerance og mangfoldighed, som tilsyneladende breder sig i det danske samfund i takt med, at forskellige etniske og religiøse grupper skal finde ud af at leve her sammen i nogenlunde fordragelighed.
Dobbeltstandarden opstår når folk eller grupper, som kræver den yderste tolerance af andre, i virkeligheden viser sig selv at være indbegrebet af intolerance.
Derfor også den voldsomme debat om juletræet i Kokkedal. Også denne affære er i bund og grund en lille sag, for mon ikke der bliver jul i rundt omkring i mange kokkedalske hjem alligevel? Men principielt er diskussionen om den muslimsk dominerede bestyrelses ageren ikke uinteressant. For netop ved at benytte beboerdemokratiet til dels at betale dyrt for afholdelsen af en muslimsk Eid-fest, dels samtidig at overtrumfe et mindretals ønske om at markere den kristne jul, kom flertallet i bestyrelsen til at afsløre sin inderlige dobbeltmoral – og intolerance.

læs resten af indlægget....
http://tomjensen.blogs.berlingske.dk/2012/11/18/en-mangfoldighedsfestival-et-juletrae-og-en-krig-i-gaza/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar