mandag den 13. februar 2012

En norsk og en japansk bank inngikk en avtale om en årlig kapproing med åtter.(BM) Begge mannskapene la seg i hardtrening, og da konkurransen endelig kom, var begge lagene i toppform. Likevel vant japanerne med en kilometer. Etter nederlaget var moralen selvsagt helt på bunn i den norske banken. Ledelsen besluttet derfor at alt skulle gjøres for at banken skulle vinne neste år. Det ble nedsatt en prosjektgruppe for å undersøke hvor problemet lå. Etter nøye undersøkelser fant gruppen ut at japanerne hadde syv mann til å ro, og en til å styre. Nordmennene derimot hadde en mann til å ro, og syv til å styre. I denne krisesituasjonen viste ledelsen for en gangs skyld betydelig handlekraft. De ansatte straks et rådgivningsfirma til å undersøke det norske lagets struktur. Etter flere måneders arbeid konkluderte de med at det var for mange til å ro. På bakgrunn av ekspertenes rapport ble det straks foretatt endringer i lagets struktur. Man fikk nå fire styrmenn, to overstyrmenn, en styreleder og en roer. Dessuten besluttet ekspertene å gi roeren større arbeidsområde og mer ansvar. Året etter vant japanerne med to kilometer. Da sparket den norske banken roeren med begrunnelse i dårlige resultater, samtidig som de bestemte seg for å utvikle en ny båt. Rådgivningsfirmaet ble rost for sin innsats, og ledelsen ble berømmet for å ha gjennomført et godt prosjekt. Etter en tid så ser man at alt har vært prøvd før, og da er det viktig å huske at det ikke er organisasjoner men personer og individ som skaper omstilling.


En norsk og en japansk bank inngikk en avtale om en årlig kapproing med åtter.(BM)

Begge mannskapene la seg i hardtrening, og da konkurransen endelig kom, var begge lagene i toppform. Likevel vant japanerne med en kilometer.

Etter nederlaget var moralen selvsagt helt på bunn i den norske banken.

Ledelsen besluttet derfor at alt skulle gjøres for at banken skulle vinne neste år.

Det ble nedsatt en prosjektgruppe for å undersøke hvor problemet lå.

Etter nøye undersøkelser fant gruppen ut at japanerne hadde syv mann til å ro, og en til å styre. Nordmennene derimot hadde en mann til å ro, og syv til å styre.

I denne krisesituasjonen viste ledelsen for en gangs skyld betydelig handlekraft.

De ansatte straks et rådgivningsfirma til å undersøke det norske lagets struktur. Etter flere måneders arbeid konkluderte de med at det var for mange til å ro.

På bakgrunn av ekspertenes rapport ble det straks foretatt endringer i lagets struktur.

Man fikk nå fire styrmenn, to overstyrmenn, en styreleder og en roer.

Dessuten besluttet ekspertene å gi roeren større arbeidsområde og mer ansvar.

Året etter vant japanerne med to kilometer.

Da sparket den norske banken roeren med begrunnelse i dårlige resultater, samtidig som de bestemte seg for å utvikle en ny båt.

Rådgivningsfirmaet ble rost for sin innsats, og ledelsen ble berømmet for å ha gjennomført et godt prosjekt.

Etter en tid så ser man at alt har vært prøvd før, og da er det viktig å huske at det ikke er organisasjoner men personer og individ som skaper omstilling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar