mandag den 9. juli 2012

Islams suverænitet + islamismens overlegenhed = menneskelige og historiske tragedier !

Islam versus historien

af Daniel Pipes
2. Juli 2012
Oprindelig engelsk tekst: Islam vs. History
Oversat af Mette Thomsen
Vær den første af vennerne, der synes godt om dette.
Den islamistiske ødelæggelse, som er i gang i Timbuktu (herunder Sidi Mahmoudous gravsted, d. 955, og dørene ind til Sidi Yahya-moskeen, ca. 1400), rejser følgende spørgsmål: Hvad er det ved islam, som så ofte vender dens tilhængere mod deres egen arv? Tænk på følgende eksempler:
Dørene ind til Sidi Yahya-moskeen, bygget ca. 1400, som først skulle åbnes i de sidste tider, bliver i dag smadret af islamister.
Desuden mangler nogle intentioner om at ødelægge fortidsminder (Khomeini overvejede at rasere Persepolis, en stormufti i Egypten nedlagde forbud mod at udstille statuer) endnu at blive realiserede. (På den anden side synes fortællingen om muslimernes afbrænding af det ældgamle bibliotek i Alexandria at være opdigtet.)
Skønt disse eksempler indeholder både ikke-muslimske og muslimske kulturgenstande, er motiverne forskellige i de to tilfælde: fjernelse af de vantros overleveringer fastslår islams overlegenhed, mens fjernelse af muslimske sådanne fastslår islamismens overlegenhed. I begge tilfælde er motivet modbydeligt og resultaterne er, historisk set, tragiske.
Islamister i færd med at ødelægge den flere hundrede år gamle Timbuktu-helligdom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar