Under stort hysch-hysch hade människorättsorganisationen ICLA, International Civil Liberties Alliance, kallat till möte i EU-parlamentet i måndags. Lokalen hade bokats av det belgiska partiet Vlaams Belang och de cirka 120 deltagarna kom från såväl Europa som Nordamerika och Egypten. Bland de inbjudna fanns företrädare för svenska och danska Tryckfrihetssällskapen, bland annat undertecknad och Lars Hedegaard.

Talare efter talare vittnade om hur islamiseringen av deras länder inskränker medborgarnas frihetsrättigheter. Bestsellerförfattaren Mark Steyn satte huvudet på spiken när han inledde sitt tal med att berätta om hur han hade blivit varnad för att synas på detta möte, i sällskap med sådana kontroversiella människor …

– Men de säger aldrig något om att vistas i samma rum som exempelvis den muslimske ledaren Bilal Philips, sa Mark Steyn. Philips talade nyligen på en konferens om multikulturella Kanada och förklarade då vad han menar när han säger att alla manliga homosexuella ska dödas:

"Det gäller ju bara homosexuella i muslimska länder och bara när fyra personer har bevittnat akten. Folk har en tendens att ta mina ord ur sitt sammanhang."

Ta en Twilight Walk i det nya Europa!

Mark Steyn berättade om när han för två år sedan var i Köpenhamn och hörde Lars Vilks beskriva brandattacken mot hans hus, utförd av två muslimska bröder som ville döda konstnären för att han haft fräckheten att rita Mohammed som rondellhund. Tack och lov var dessa jihadister så klantiga att de bara lyckades sätta fyr på sina egna byxor och dessutom lämna kvar sina legitimationer i trädgården och kunde därmed gripas.

– Dagen därpå åkte jag till Malmö för att uppleva detta Sverige, sa Mark Steyn. Jag drack kaffe på det vackra medeltida torget mitt i stan och kom i samspråk med två söta blondiner. I skymningen bestämde jag mig, trots blondinernas avrådan, för att promenera till Rosengård. Under den tjugo minuter långa promenaden blev det allt längre mellan blondinerna och allt tätare mellan de skäggiga männen och de beslöjade kvinnorna. Just där insåg jag att det är så här Europa ser ut nuförtiden. Jag uppmanar alla att göra denna Twilight Walk och själva se vad som har hänt.

Ju mer muslimskt – desto mindre fritt

Mark Steyn poängterade att förvandlingen inte är vald av européerna själva, det är politikerna som valt den åt oss.

– Sanningen är att ju mer muslimskt ett samhälle blir desto mindre homosexuellt blir det, desto mindre judiskt, feministiskt, konstnärligt och fritt. Det blir mindre av allt.

Ljuset i mörkret är människor som Lars Hedegaard, menade Steyn.

– Det finns några få modiga själar som du, Lars, som står upp mot de brott mot mänskligheten som begås. Du anklagades för att ha stått upp för de kvinnor som utsätts för manligt våld inom islam och som drabbar såväl muslimska som icke-muslimska kvinnor. Detta borde vara en gigantisk fråga för feministerna, men de håller tyst. I stället är det en ”hatisk” person som du som för deras talan.

Mark Steyn, som själv åtalats och friats för så kallat ”hate speech”, uttryckte sin beundran för människor som fortsätter hävda sin rätt att kritisera islam trots dödshot och även mord på likasinnade. Han påminde om citatet som brukar tillskrivas Voltaire – om att vara beredd att dö för någon annans rätt att få uttrycka sin åsikt.

Inte ett tweet för yttrandefriheten

– Det där med att dö är kanske att begära för mycket av folk. Men vad sägs om ett enda litet tweet för yttrandefriheten? Nej, det är ytterst få som gör det och därför är Lars så ovanlig. Han står upp medan den fjolliga vänstern gör allt för att få bli muslimernas prison bitch.

Innan han överlämnade diplomet till Frihetsförsvararen Lars Hedegaard, passade Steyn på att citera John Milton, den engelske poeten och politikern, som även Lars citerade under domstolsprocesserna mot honom:

"Give me the liberty to know, to utter, and to argue freely according to conscience, above all liberties."

*– Milton sa detta redan 1644, ändå är det inte en självklarhet i dag. Lars, du är en förkämpe för livet, en europeisk hjälte, du är en välförtjänt vinnare av detta pris!

Defender of Freedom Award

ICLA instiftade priset i år för att uppmärksamma det mod som krävs för att försvara individens frihet. Motiveringen är att sekulära och religiösa auktoriteter i dag ger efter för frestelsen att begränsa eller upphäva de mänskliga rättigheterna.

De som protesterar riskerar att bli åtalade eller överfallna, förlora sina jobb, frysas ut och bli offentligt fördömda. ICLA menar att dessa människor är ledstjärnor i mörkret och påminner oss om vad vi kommer att förlora om våra frihetsrättigheter ges upp för vaga löften om ”fred” och ”säkerhet”. De visar oss att vi måste stå emot införandet av särskilda rättigheter åt vissa religiösa grupper på bekostnad av alla andra och att framtida generationer kommer att tacka dem.

Priset ska delas ut varje år.