onsdag den 9. februar 2011

Ran av kiosker og butikker økte med 50 prosent i 2010 - Nyheter - Innenriks - Aftenposten.no

102 ran

Selv om økningen i butikkranran prosentvis er høy, er det i Oslo relativt lave tall.

Totalt ble det i Oslo i 2010 ranet 102 forretninger og kiosker, ifølge årsstatistikken til Oslo politidistrikt. I januar 2011 ligger det på samme nivå, med 10 gjennomførte ran.

Desember var imidlertid måneden som trakk opp i ransstatistikken. I løpet av en måneds tid ble et 20-talls storkiosker ranet. Ransbølgen begynte å bli så omfattende at politietterforskere fra alle politistasjoner i Oslo samarbeidet for å finne gjerningspersonene.

Et par bak 20 ran

En mann og en kvinne i 30-årene ble pågrepet i november. Politiet mistenker dem for å stå bak opp mot 20 ran av storkiosker i Oslo.

- Vi har fortsatt mye etterforskning igjen i den saken, og vi det er fortsatt ikke sikkert hvor mange ran som blir inkludert i tiltalen, sier Sundeng.

Både mannen og kvinnen sitter fortsatt i varetekt. Kvinnen slapp en periode ut av varetekt, men begikk nye ran og er nå tilbake i varetekt.

Han forklarer at ran av kiosker ofte skjer i bølger, og viser seg ved at personer eller grupper er inne i en «ransstim».

- De vanligste kioskranerne er ofte ungdom, men vi ser også at voksne personer som trenger penger til rus og livsopphold raner kioskene, sier Sundeng

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4022981.ece

KM: Er det en forglemmelse, at vi ikke får at vide - etniciteten af "de unge" ???

Ingen kommentarer:

Send en kommentar