torsdag den 10. februar 2011

Men pengene er reelt tabt og bliver aldrig tilbagebetalt

»Når vi opklarer en sag, får vi sat en stopper for snyderiet. Men
»Når vi opklarer en sag, får vi sat en stopper for snyderiet. Men pengene er reelt tabt og bliver aldrig tilbagebetalt, fordi der er tale om folk med få økonomiske midler,« forklarer Ole Seidling.

Hvis man overfører tallene fra Høje Taastrup til resten af landet, snyder bedragere på enlige-området det offentlige for over to mia. kr. om året.
fordi der er tale om folk med få økonomiske midler,« forklarer Ole Seidling.



Vi snyder os i stort omfang til boligsikring, børnetilskud og fripladser i daginstitutioner. Fædre i parforhold bidrager til bedrageriet ved at have en dækadresse på såkaldte »fædrehoteller«.
Det offentlige går hvert år glip af et milliardbeløb, når mødre, der udgiver sig for at være enlige forsørgere, snyder sig til børnetilskud, boligsikring og økonomiske fripladser i daginstitutioner.

Kontrolmedarbejdere i kommuner, som afslører socialt bedrageri, beretter, at op mod hver fjerde sag drejer sig om såkaldte enlige-sager, hvor en mor udnytter kommune og stat for friplads til daginstitutioner, børnetilskud og boligsikring ved at foregive, at hun er enlig.

Det sker tit
En udbredt måde at snyde med adresseoplysningerne er, at manden i et parforhold skifter adresse og flytter sammen med fem-seks andre enlige mænd. Kontrolgrupperne kalder det »fædrehoteller«, og fænomenet er tilsyneladende især udbredt i indvandrerkredse.

»Det er noget, som vi støder på forholdsvist tit. Det er populært at arrangere sig på denne måde for at camouflere et reelt samliv. Adressen skal helst være så billig som muligt, for jo mere kan man optimere snyderiet,« siger Allan Ramsgaard, kontorchef og leder af kontrolgruppen i Aalborg Kommune.

http://jp.dk/indland/krimi/article1548103.ece

Ingen kommentarer:

Send en kommentar