lørdag den 19. februar 2011

S anklagas för valfusk i Rosengård - Fria Tider

S anklagas för valfusk i Rosengård - Fria Tider

S anklagas för valfusk i Rosengård

Publicerat 17 februari 2011 kl 14:53
Före valdagen hade 1096 personer plötsligt förtidsröstat i Rosengårds Citygrossbutik i stället för i de vanliga vallokalerna, och bara under valhelgen tredubblas antalet förtidsröster jämfört med föregående val. Nu anklagas socialdemokraterna för att ligga bakom den mystiska ökningen.

– Det påstås att partierna var väldigt aktiva därute. Eller, rättare sagt, ett parti. Socialdemokraterna. De fick verkligen folk till valurnorna, säger Johan Hansson, som var valnämndens sekreterare till Skånskan.

Enligt förbipasserande som Skånskan talat med stod socialdemokratiska valarbetare utanför stormarknaden med preparerade valkuvert, igenklistrade och med partiets valsedlar inuti. Kuverten lämnades till förbipasserande invandrare som inte ens kunde svenska. Bakom fusket stod invandrarpolitikern Jamal El-Haj (S).

– Han sa att det bara var att lägga de färdiga kuverten i lådorna. Folk fick inte en chans att välja själv.

En annan invandrarpolitiker, fullmäktigeledamoten Mohammad Mohammad (M), bevittnade också fusket men ingrep inte. Enligt honom hade socialdemokraterna ordnat stora kuvert som innehöll de mindre kuverten med socialdemokratiska valsedlar för riksdag, region och kommun. Dessa gavs sedan till ”gamla tanter från Mellanöstern” och folk som nyss fått uppehållstillstånd – människor som, enligt Mohammad Mohammad, inte vet hur man röstar och som, enligt kritiker, kanske inte heller borde ha rösträtt i Sverige.

– Överhuvudtaget anser jag att det brast i demokratin i Malmö under valrörelsen, speciellt i områden som Rosengård, säger han till Skånskan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar