tirsdag den 24. maj 2011

Det är katastrof överallt på BRÅ

En färsk dansk rapport om invandrares överrepresentation i kriminalitet

Tack för lånet Affe ;)
KRIMINALITET När svenska BRÅ (Brottsförebyggande rådet) har tappat all trovärdighet bland svenska befolkningen (om än ej bland vänsterjournalister) så berättar våra grannländers motsvarande statistiska institutioner om hur sakernas tillstånd faktiskt ser ut – dvs. de lägger inte mer tid på att bortförklara resultaten än vad det tog att ta fram statistiken.
Den danska Rockwool Fondens Forskningsenhed har nyligen släppt en rapport om invandrares brottsbenägenhet i jämförelse med etniskt danska medborgare. Föga förvånande kommer man fram till att invandrare är överrepresenterade när det gäller alla typer av brott, men särskilt när det gäller våldsbrott.
Rapporten är omfattande, detaljerad och skyr inte från att peka ut vilka invandrargrupper som är mest brottsbenägna. Det vill säga, rapporten är allt som BRÅ:s rapporter inte är.

I en artikel från 2002 som publicerades i Aftonbladet med titeln ”Det är katastrof överallt på BRÅ” fick vi ta del av hur det politiska spelet bakom BRÅ:s ofta disparata rapporter egentligen går till. Professor Sten Levander skrädde inte orden:
Det är katastrof överallt på BRÅ. Rapporterna som de gör är filtrerade, det utövas censur. BRÅ:s uppdrag är att serva regeringen med forskning och kunskap. Det gör de inte. BRÅ tillhandahåller istället önskad information på beställning av justitieministern och departementet.
läs mer....

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/23/en-farsk-dansk-rapport-om-invandrares-overrepresentation-i-kriminalitet/#more-87156

Ingen kommentarer:

Send en kommentar