søndag den 15. maj 2011

Innvandrerregnskap i minus

Innvandrerregnskap i minus

Innvandrerregnskap i minus

For noen år tilbake tok Frp til orde for å lage et regnskap med tanke på den samfunnsøkonomiske nytten av innvandring til Norge. Den gang fikk Frp på pelsen så det holdt – og ble beskyldt for å ha både tvilsomme og rasistiske holdninger. Nå har imidlertid den rødgrønne regjeringen faktisk gjennomført hva Frp bare kunne drømme om: Tallfestet hvordan innvandringen fra ikke-vestlige land er i ferd med å undergrave hele den norske velferdsstaten. (Brochmann-utvalget, ledet av professor Grete Brochmann).

Funn viser nemlig at det blant ikke-vestlige innvandrer blir stadig færre som arbeider og desto flere som mottar trygd. Det er sikkert flere faktorer som ligger til grunn for dette, bl a det faktum at pakistanske menn, da de kom til Norge på 1970-tallet, ofte gikk inn i fysisk belastende yrker som etter mange års hardt arbeid har tvunget dem over på uføretrygd i stedet for en langt mer verdig alderspensjon. Dette er i så fall bare en del av bildet, fordi arbeidsevnen ser ut til å være omvendt proporsjonal med fartstiden i Norge. De som kom på 1970-tallet er de som har holdt ut lengst. Den typiske ikke-vestlige innvandrer av i dag går derimot rett over på trygd.

De som kjenner trygdesystemet – og derfor vet hvor vanskelig det kan være å få tilstått en uføretrygd – bør vite at det finnes en annen og langt enklere vei (”kjøkkenveien”) til trygdekassa. Stikkordene er kontantstøtte og overgangsstønad (somaliske kvinner). Siden ikke-vestlige innvandrere heller henter ektefeller fra sine tidligere hjemland fremfor å finne en i Norge, får vi også den situasjon at de sist ankomne bidrar minst til vedlikeholdet av den norske velferdsstaten. I mange tilfeller mistenkes også trygdesvindel. Det gjelder særlig somaliske kvinner, hvorav 100 som har fått innvilget overgangsstønad også har fått barn med sine eksmenn etter at samlivsbruddet var et faktum. Uthulingen er så pass omfattende at Brochmann-utvalget ventes å foreslå endringer i enkelte velferdsordninger samt at det blir lagt nye føringer for innvandrings- og integrasjonspolitikken.

læs mere...

http://kontrovers.no/innvandrerregnskap-i-minus/



Ingen kommentarer:

Send en kommentar