onsdag den 18. maj 2011

Nyhedsbrev fra Den Danske Forening

Bombe under beregningerne af de danske fremmedomkostninger
Næringslivets Hovedorganisasjon i Norge har udsendt en pressemeddelelse, som er en bombe under oplysningerne om, hvad de danske udlændingeomkostninger er. Disse er et par gange i danske rapporter blevet anslået til under 20 milliarder årligt. Nordmændene har nu for Norges vedkommende regnet sig frem til ca. 60 milliarder n.kr.
Det hedder bl.a.:
”Kombinasjonen av en aldrende befolkning og lav sysselsetting blant innvandrere kan utfordre den norske modellens bærekraftighet, konkluderte Velferds- og migrasjonsutvalget, det såkalte Brochmann-utvalget, i dag.
Makroøkonomiske beregninger viser at kostnadene ved en lavere yrkesdeltakelse blant innvandrere på sikt kan tilsvare den beregnede gevinsten ved pensjonsreformen. Det er 60 milliarder kroner pr år.
- Det mest bekymringsfulle er lave sysselsettingsfrekvenser blant innvandrere, tidlig frafall fra arbeidslivet og mulighet for eksport av velferdsytelser, sa utvalgsleder Grethe Brochmann under fremleggelsen av utvalgets rapport.”

Den Danske Forening har længe vurderet det danske tal som alt for lavt sat. Det er det norske antagelig også. Men det sætter et helt nyt perspektiv på diskussionen om, hvad der er det dominerende økonomiske problem i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar