onsdag den 25. maj 2011

Et oppgjør med fransk innvandringspolitikk

Folket ført bak lyset
Et forhold som har bidratt til å øke vanskene, er at myndighetene ikke har fart med åpen tale, men har prøvd å føre folk bak lyset, sies det i rapporten:
”Av forskjellige grunner, og spesielt for ikke å fremkalle reaksjoner hos en befolkning som mistenkes for å være fremmedfiendtlig, har myndighetene og statistikkbyråene forsøkt å skjule eller bagatellisere flommen av innvandrere (”les flux migratoires”). Denne holdningen har ført til motstridende reaksjoner, noen som fordømmer festningen Europa, andre som fornekter virkeligheten når det gjelder tilstrømmingen og bare er opptatt av mangfoldet. … Myndighetene må handle med vidåpne øyne. Man må ta utgangspunkt i tallene og realitetene, man må også kunne nevne [tingene] ved deres rette navn og analysere situasjonene. Ut fra et legitimt ønske om ikke å stigmatisere befolkningsgrupper eller områder har politikerne altfor ofte tatt i bruk forskjønnende omskrivninger og vide samlebegreper som absolutt ikke gjør det mulig å finne brukbare løsninger bygd på en objektiv og virkelighetsnær analyse. Denne mangelen på klar informasjon er egnet til å fremme allslags fantasifostre rundt et samfunnsspørsmål som er så ømtålig.”
Krav om tilgjengelig statistikk
HALDE har gjennomgått all tilgjengelig statistikk og har funnet at det har foregått en ”utarming” når det gjelder statistiske opplysninger om innvandring, spesielt siden 2005. De anbefaler derfor at alle tilgjengelige opplysninger blir offentliggjort når det gjelder utlendinger og innvandrere, oppdelt etter nasjonalitet eller i det minste geografisk opphav og at myndighetene igjen skal offentliggjøre detaljerte data, slik tilfellet var i tidligere undersøkelser.
Hver femte innbygger er innvandrer
Under sitt arbeid har HALDE kommet til at det i Frankrike er 11,5 millioner innvandrere, inkludert barn som har minst én forelder som er innvandrer, i alt 19 % av folkningen. Nærmere 70 % av alle innvandrerbarn mellom 18 og 25 år kommer fra det afrikanske kontinentet. I tillegg oppholder et sted mellom 200 000 og 400 000 illegale innvandrere seg i republikken, som altså ikke fanges opp av statistikken. Derfor bør det innføres strekkoder på alle turistvisa, slik at myndighetene skal ha kontroll med at alle med slike visa faktisk reiser ut igjen og ikke oppholder seg ulovlig i Frankrike. Dessuten bør franskmenn som inviterer utenlandske familiemedlemmer godtgjøre at de fyller ”samme krav til ressurser og bolig som gjelder for familiegjenforening” (oftest henteekteskap), sier rapporten.
læs mer......
http://www.document.no/2011/05/et-oppgj%C3%B8r-med-fransk-innvandringspolitikk/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar