torsdag den 26. april 2012

Det sindssyge ægyptiske forår - støttet af røde lejesvende....


Tip     Print     RSS     Del    

Sex-efter-død-lov på vej i Egypten

Offentliggjort 26.04.12  kl. 12:57 
Det egyptiske parlament skal stemme om en omstridt lov, som kvinderåd protesterer mod.
Egyptens nationale kvinderåd (NCW) opfordrer det islamistisk-dominerede parlament til ikke at godkende to omstridte lovforslag om minimumalder for ægteskab og mandens ret til at have sex med sin kone i op til seks timer efter hendes død, skriver Al Arabiya.
Opfordringen kommer i et brev fra lederen af NCW, Mervat al-Talawi, hvor hun refererer til de to lovforslag.
Det ene vil tillade kvinder at indgå ægteskab, fra de er 14 år, og det andet tillader manden at have sex med sin afdøde kone i op til seks timer efter hendes død.

Gyldigt også efter døden

Kontroversen om mandens ret til sex med sin afdøde kone kommer, efter en marokkansk præst talte om emnet i maj 2011.
Zanzami Abdul Bari sagde, at ægteskabet forbliver gyldigt selv efter døden og tilføjede, at kvinden havde samme ret til sex med sin døde mand.
Nu har hans syn på ægtefællers sex med afdøde partnere tilsyneladende fundet vej til Egypten.

Annullere love

Flere nyvalgte medlemmer af det islamistisk-dominerede parlament er blevet anklaget for at angribe kvinders rettigheder i landet.
De ønsker blandt andet at annullere flere love, der støtter kvinders rettigheder. For eksempel retten til at blive skilt fra voldelige ægtemænd.
Islamistiske medlemmer af parlamentet anklager lovene for at "ødelægge familier" og siger, at de blev godkendt for at føje den tidligere førstedame fra det faldne regime, Suzanne Mubarak, som støttede kvinders rettigheder i landet.
Parlamentets angreb på kvinders rettigheder har høstet kritik fra flere kvindeorganisationer, der anklager medlemmerne i parlamentet for at ødelægge de små fremskridt, som egyptiske kvinder har fået efter årelang kamp.
Ritzau

http://jp.dk/udland/mideast/article2761185.ece

Ingen kommentarer:

Send en kommentar