lørdag den 14. april 2012

Kristne pålægges ekstra skat

Kristne pålægges ekstra skat

Offentliggjort 14.04.12  kl. 11:19 
Ifølge rapport har væbnede islamistiske grupper indført jizya, en skat for ikke-muslimer, i Syrien.
I oplandet til den syriske by Homs er tiden skruet tilbage til de allerførste dage efter islams fødsel.
Ifølge BBC har en hjemmeside med tilknytning til Den Frie Syriske Hær og Det Syriske Nationale Råd offentliggjort en rapport om, at væbnede islamistiske grupper indfører jizya, en skat for ikke-muslimer, der lever under muslimsk styre. Denne skat rammer fortrinsvis kristne, da der ikke bor jøder i og omkring byen Homs, skriver Kristeligt Dagblad.
Syriens Venner, en løs sammenslutning af 71 lande, heriblandt Danmark, vedtog i begyndelsen af april på et møde i Istanbul at anerkende Det Syriske Nationale Råd som legitim repræsentant for alle syrere.
Store pengesummer er blevet afsat af EU, USA og arabiske lande til at hjælpe Det Syriske Nationale Råd, der blandt andet sørger for lønninger til oppositionens soldater.
Netop her mener Dansk Folkepartis Søren Espersen, at Syriens Venner har et problem.
"Der er en grund til, at Dansk Folkeparti ikke har bakket op om Syriens Venner. Med de erfaringer vi har fra krigen i Libyen, kan vi simpelthen ikke vide, hvem det er, vi støtter. Vi ser en opposition, der gerne vil vælte et regime. Nogle er seriøse folk, men andre har en klar islamistisk dagsorden," siger Søren Espersen.

Al-Farouq-bataljonen

Det er ifølge hjemmesiden al-Haqiqah, der er tilknyttet Det Nationale Syriske Råd for Sandhed, Retfærdighed og Forsoning, første gang, siden det syriske oprørs start for mere end et år siden, at islamisk lov er blevet implementeret i dele af Syrien.
Ifølge al-Haqiqah er det al-Farouq-bataljonen, en del af Den Frie Syriske Hær, der står bag det seneste tiltag om at beskatte kristne i området omkring Homs.
Socialdemokraternes udenrigspolitiske ordfører, Jeppe Kofod, kender ikke til den omtalte bataljon, men mener, at Syriens Venner bør rejse sagen over for Det Syriske Nationale Råd, hvis det er tilfældet.
"Syriens Venner tager afstand fra de grupper, der ikke respekterer de grundlæggende rettigheder som religionsfrihed og ytringsfrihed. Enkelte grupper kan ikke pålægge andre grupper krav, der er i modstrid med de principper. Vi vil selvfølgelig rejse sagen over for Det Syriske Nationale Råd, hvis grupper bryder de principper," siger Jeppe Kofod.

Kidnapninger

Rapporten fra al-Haqiqah beskriver, hvordan kristne familier i og omkring Homs bliver bedt om at betale jizya af de væbnede grupper. Hvis de kristne nægter at betale, bliver de truet på livet eller får familiemedlemmer kidnappet.
En anonym kristen kilde, der udtaler sig til al-Haqiqah, siger, at mindst 20 kristne er blevet kidnappet af al-Farouq-bataljonen indtil videre.
Flere af dem menes at være spærret inde i landsbyen Ammar al-Husn, der i løbet af oprøret mod den syriske præsident er blevet en slags hovedkvarter for dele af den syriske opposition.

Mujahedin-krigere

Den omtalte bataljon består ifølge al-Haqiqah fortrinsvis af islamister, der er inspireret af den saudiarabiske wahabi-ideologi.
I rapporten nævnes det, at store dele af bataljonen er pakistanske mujahedin-krigere, der er kommet til Syrien via Europa og Tyrkiet for at bekæmpe Bashar al-Assads styre.
Ud af Syriens befolkning på godt 19 millioner indbyggere anslås det, at der op imod 1,7 millioner er kristne.
Kilde: Kristeligt Dagblad
http://jp.dk/udland/article2749456.ece

Ingen kommentarer:

Send en kommentar