mandag den 30. april 2012

Lars Andersen kører § 266 b på udviklingsminister Christian Friis Bach

Frihedsaktivist Lars Andersen har meldt udviklingsminister Christian Friis Bach til politiet for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf. Udviklingsministeren har nemlig offentligt udtalt, at han “har desværre set alt for mange tilfælde af ældre hvide mænd med fattige unge sorte kvinde. Det er ikke kærlighed, det er desparat afhængighed, grænsende til udnyttelse.”
Udviklingsministerens udtalelse, der faldt i løbet af weekenden på en åben facebookprofil, er sandsynligvis i strid med § 266 b, der siger at “den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.”
Du kan læse Lars Andersens eksemplariske anmeldelse herunder.
Københavns Politi Anmeldelse udviklingsminister Christian Friis Bach (R) for overtrædelse af straffelovens § 266 b
Jeg er d.d. blevet opmærksom på, at Christian Friis Bach på sin facebookside har brugt sin ytringsfrihed til at kritisere og forhåne hvide ældre mænd.
Han har skrevet: ”Jørgen Leth må - indenfor lovens rammer - elske, med hvem han vil, og udstille som han vil, men hvis han - i en så ekstrem ulige situation - tror at hans forhold til en helt ung sort kvinde, fra begge sider handler om en “kærlighedsakt” og “lykke” så er han for naiv. Har desværre set alt for mange tilfælde af ældre hvide mænd med fattige unge sorte kvinde [sic]. Det er ikke kærlighed, det er desparat afhængighed, grænsende til udnyttelse..
./. Screendump vedlagt som bevis.
Denne udtalelse mener jeg falder ind under straffelovens bestemmelser om krænkende ytringer, da Christian Friis Bach med ytringen forhåner ældre hvide mænd, der tilsyneladende ”i alt for mange tilfælde” udnytter fattige sorte kvinder.
§ 266 b anfører som bekendt:
”Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.”
Der kan ikke være tvivl om, at der er forsæt til udbredelse i en videre kreds, da kommentaren er udgivet på facebook på en åben profil. Og der er forhånet med afsæt i ”race og hudfarve” (hvide mænd).
Jeg anmoder venligst om en anmeldelseskvittering med journalnummer.
Bliver anmeldelsen ikke fulgt op af en passende politifaglig aktivitet, vil forholdet blive påklaget til de relevente indstanser.
Jeg anmoder i tilfælde af, at ministeren ikke sigtes om en juridisk redegørelse for, hvorfor han kan forhåne og nedgøre ældre hvide mænd uden strafforfølgning, og jeg gør opmærksom på, at hans udtalelse ikke er ytret fra Folketingets talerstol, men fra hans private facebookside.
Jeg gør endvidere opmærksom på, at der i den offentlige debat er flere eksempler på, at personer er blevet strafforfulgt for at ytre lignende ting om muslimers udnyttelse og misbrug af kvinder. Min retsfølelse vil derfor blive krænket, hvis Christian Friis Bach kan udtale sig som han gør uden at blive strafforfulgt.
Med venlig hilsen
Lars Kragh Andersen

http://www.manfo.dk/node/151

Ingen kommentarer:

Send en kommentar