torsdag den 31. marts 2011

Islam får unge på afveje – metroXpress

Islam får unge på afveje – metroXpress

x

Islam får unge på afveje

Ny bog giver islam skylden for, at indvandrere er mere kriminelle end resten af befolkningen



»Københavns Kommune har slet ikke forstået, at denne gruppe med muslimsk baggrund har brug for en anden tilgang end unge med en vestlig baggrund. Nicolai Sennels, psykolog

Islam hæmmer integration og er skyld i overrepræsentation i kriminalstatistikkerne – og Københavns Kommune vender det blinde øje til denne kendsgerning. Det er det kontroversielle budskab i bogen ‘Blandt kriminelle muslimer’, der udkommer i næste uge.

Bogen er skrevet af psykolog Nicolai Sennels, som indtil sidste år arbejdede på Københavns Kommunes sikrede instititution for kriminelle unge, Sønderbro. Nicolai Sennels kritiserer kommunen for at drive en politik med for meget gulerod og for lidt pisk i indsatsen over for unge med muslimsk baggrund.

»Det er tabu, men det er et faktum, at kulturen og religionen betyder noget. Kriminelle unge med mu-slimsk baggrund oplever den danske pædagogik, de møder på de sikrede institutioner, skoler og andre institutioner, som svag. Den lægger op til selvrefleksion, men det forstår de ikke.

De opfatter det, som om de ikke får nogen straf, og dermed mister de respekten for behandlingssystemet,« siger han og skyder skylden på opdragelsen i muslimske familier, der lægger vægt på konsekvens, tradi-
tion og religion.

Han håber, at bogen kan åbne øjnene hos politikere og i behandlingssystemet. Integrationskonsulent Manu Sareen giver Nicolai Sennels delvist ret.

»Sociale forhold kan forklare størstedelen af overrepræsentationen i kriminalitet, men kulturen har også en betydning. For eksempel at mange indvandrerforældre lader deres drengebørn være ude på gaderne til langt ud på natten, hvor de begår hærværk og anden kriminalitet. Der er det vores pligt som samfund at lære disse forældre at opdrage deres børn,« siger Manu Sareen, der dog mener, at Nicolai Sennels laver en uholdbar sammenkobling mellem islam og kriminalitet.

Jan Andreasen (S), medlem af integrationsudvalget i Københavns Kommune, erkender, at kommunen gennem en årrække har negligeret de kulturelle problemer:

»Men de seneste tre år har vi fået knækket den negative kurve, og vi er helt med på, at der kan være brug for en mere konsekvent pædagogik på de sikrede institutioner.«
Nicolai Sennels afviser, at kurven skulle være knækket.

»Faktum er, at andelen af indvandrere blandt ungdomskriminelle i hovedstaden steg fra 56 procent i 2007 til 67 procent i 2008,« siger han.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar