tirsdag den 8. marts 2011

Uddannelse er ikke vaccine mod fanatisme

Kronikk: Islam i Europa
07.03.11: Blir europeiske land politisk og kulturelt invadert av islam? Er islams makt blitt Europas nye virkelighet? Uansett politisk ståsted, må vi forholde oss til en del ubehagelige fakta. Jeg retter søkelyset på noen av dem.

Trond Temte Haug, Arendal

Mange av våre vestlige forfattere, karikaturtegnere, og ikke minst demokratisk valgte politikere lever sine liv under trusselen fra islam med politibeskyttelse døgnet rundt. I Norge unngikk forlagssjef William Nygaard så vidt å bli likvidert utenfor sin egen bolig, mens våre politikere gikk på tå hev for ikke å fornærme eller krenke muslimske ledere.

Udanning ingen vaksine mot fanatisme
I løpet av de siste årene har radikale islamister fått fotfeste også i Norge. Denne prosessen er i stadig utvikling, og særlig farlig er det når vi vet at dette også skjer i våre utdanningsmiljøer. Vi har smertelig fått erfare at akademisk utdanning slett ikke er noen vaksine mot intoleranse og fanatisme. I Europa er minaretene blitt symbolet på islamsk overlegenhet og herredømme. Fra de små og beskjedne, vokser de seg store og høye til dominerende tårn, som etter hvert fungerer som politiske sentra, der det blir messet budskap om isolering og avstandtagen fra all vestlig livsstil. Homofile, jøder og frafalne muslimer blir åpenlyst fordømt. Samtidig høres ropene om respekt og toleranse.
For en tid tilbake ble det sendt en dokumentarfilm fra BBC, som avdekket skremmende tilstander i det engelske skolevesenet. Over 5.000 barn i alderen 6-18 år ble systematisk utsatt for hjernevasking med ekstremistiske holdninger i skoler drevet i regi av moskeer.
I islam er burkaen det synlige utrykk for kulturens mentale slaveri. Kvinner blir gjennom denne kleskoden gjort til mannens private eiendom, og de er bak forhenget blitt til ikke-personer kjennetegnet ved et nytt apartheid, ikke styrt av rase, men av kjønn.

Slik jeg ser det, kan det ikke herske tvil om at Europa nå langsomt innvaderes av Islam.
Utfordringen blir da om et demokratisk og fritt Europa skal la dette skje uten motstand? Kommer likegyldigheten vår til å bli Europas politiske og kulturelle undergang? I så fall er det et lite lystelig scenario vi i fremtiden tilbyr våre barnebarn.

http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=54&tekstid=4696

Ingen kommentarer:

Send en kommentar