onsdag den 23. marts 2011

Jalving om svenskerne og SD

Indvandrer Reinfeldt
Sverige er tavshedens rige, et sted hvor konformitet og krav og konsensus går forud for demokratisk samtale. Det er sådan nogenlunde pointen i Mikael Jalvings fremragende bog, Absolut Sverige.

Det, Jalving gør mest ud af at beskrive, er System-Sverige: politikernes, journalisternes og organisationernes Sverige.
Men der findes et andet Sverige – et Sverige, der er værd at skrive hjem om.

Det andet Sverige kan karakteriseres som tilbageværende lommer af sund fornuft. Enklaver, der både i geografisk forstand og som grupper af mennesker holder stand mod den utopiske virkelighedsforvanskning, der er den svenske stats varemærke.

Den mest fremtrædende af disse grupper er naturligvis Sverigedemokraterne.

Man ønsker at gøre op med dogmet om, at intet er, som det umiddelbart ser ud til at være – at der altid er noget andet, der ligger bag. Man vil tilbage til de principper, der herskede, før kulturrevolutionen rev alting med sig i 1970´erne.
På den måde er der snarere tale om en modkultur end om et egentligt parti. Og af samme grund vil der være tale om en revolution og ikke et systemskifte, hvis Sverigedemokraterna en skønne dag får samme rolle, som Dansk Folkeparti har haft det i Danmark.
Partiet fik ved sidste valg 5,7 procent af stemmerne, men potentialet er væsentlig større. Selv siger partileder Jimmi Åkesson, at partiet har potentiale til 30 procent. Jeg tror ikke, det er urealistisk.
Når så relativt få indtil videre har valgt at støtte partiet, hænger det sammen med, at mange er misinformerede om, hvad det står for. Man kunne også sige, at de er blevet fyldt med løgn af de etablerede medier, politikere, eksperter og hvad der nu ellers rør sig i det svenske etablissement.
Mediernes mulighed for fortsat dæmonisering vil selvfølgelig aftage i takt med at partiet vinder yderligere frem. Præcist som vi har set det i Danmark.
Skræmte af systemet
Dermed vil Sverigedemokraterne i fremtiden kunne række ud efter en anden stor gruppe i ”Det andet Sverige”. Individerne i denne gruppe ved godt, at der er noget galt i deres land.
De ved godt, at svenske piger bliver gruppevoldtaget på stribe. De ved, at gaderøverier med unge indvandrere som gerningsmænd har epidemisk karakter osv. osv.
Men i medierne ser de ikke andet end røgslør og negligering. Politikerne er tavse, og siger de endelig noget, så giver de svenskerne skylden.
Denne gruppe tænker et, men siger noget andet. De er skræmte af systemets metoder, og de frygter stigmatisering. Jeg tror og håber, at denne gruppe med tiden vil blive modigere og begynde at sige, hvad den tænker. Ikke kun overfor en dansker som mig, men overfor alle.
”Smådumme og primitive”
Der er særligt ét overordnet forhold, der kendetegner svenskerne fra ”Det andet Sverige”. De har som regel ingen længerevarende uddannelse. Dette forhold udlægger etablissementet ikke sjældent som om disse mennesker er lidt smådumme og primitive.
læs mere
http://www.sappho.dk/blog/268/Det-andet-Sverige.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar