tirsdag den 8. marts 2011

Muslimer i Skandinavien skal tage afstand fra terrorhandlinger !



"Der har mig bekendt aldrig været en demonstration imod al-Qaeda i de mellemøstlige lande," siger Mehdi Mozaffari, dr.scient.pol. på Aarhus Universitet.

Muslimer skal tage skarpere afstand fra terror, påpeger ekspert og politiker. Men Det Islamiske Trossamfund mener ikke, det handler om religion
Danske muslimer kan ikke nøjes med at se stiltiende til, når muslimer begår terror i islams navn. Det er meldingen fra islam-eksperten Mehdi Mozaffari og den konservative politiker Naser Khader i kølvandet på lørdagens selvmordsangreb i Stockholm.

"Det mest naturlige er, at de distancerer sig og individuelt eller gennem deres moské udtrykker en protest og fordømmer terror. Det er et problem, at muslimske organisationer i Europa ikke tager klar afstand fra blandt andet al-Qaeda og terrorisme. Det er også i deres egen interesse at fordømme sådanne ting, for man er nødt til at gøre noget aktivt for at enhver mistænkeliggørelse mod muslimer forsvinder," siger Mehdi Mozaffari, dr.scient.pol. på Aarhus Universitet.

Naser Khader (K) går endnu længere i sin udmelding og mener ikke, at det er tiltrækkeligt at undskylde, når muslimer begår terrorhandlinger.

"Det er ikke nok, for det virker ikke. Det, der virker, er en utvetydig fordømmelse af selvmordsbombere. Hvis man kan lave en fatwa, der tillader kvindelige selvmordsterrorister, så kan man altså også godt lave en, der fordømmer det," skriver Naser Khader (K) i et indlæg på Kristeligt Dagblads hjemmeside religion.dk.

Dræbt af deres fædre - de var for vestlige

Hos Det Islamiske Trossamfund, som er en af de toneangivende muslimske sammenslutninger herhjemme, har man i forbindelse med terrorangrebet i Stockholm valgt ikke at stå samlet frem med fordømmelse og afstandtagen.

"Vi har ikke været ude for at tage afstand, for vi mener ikke, at det har noget som helst med religion at gøre. Derfor føler vi os slet ikke ramt. Bombemanden må være forstyrret på en eller anden måde, for hans forståelse af islam er helt forkert, og vi identificerer os ikke med det, han har gjort," siger Imran Shah, talsmand for Det Islamiske Trossamfund, og tilføjer:

"Hvis vi skulle tage afstand fra det her, vil det betyde, at vi skal tage afstand fra en hvilken som helst terrorhandling i verden, hvilket må være underforstået, at muslimer ikke går ind for. Vi vil ikke se os selv i en konstant offerrolle og blive ved med at tage afstand fra noget, som intet har med os at gøre," siger han.

Det nikker Muslimernes Fællesråd genkendende til, men alligevel valgte de umiddelbart efter bombeaktionen i Stockholm at sende en pressemeddelelse ud, hvor de brugte ord som "kvalmende kynisme" og "afstumpethed" om selvmordsbomberen.

"Det er vigtigt at give sin holdning til kende, men der kan også være en forventning om, at vi fordømmer det. Og det er en balancegang, for det kan hurtigt ende med, at hvis man tier, så samtykker man. Man skal ikke kunne afkræve et svar fra os, men der skal dog ikke være tvivl om, at Muslimernes Fællesråd tager afstand fra det og ser det som vigtigt at reagere. Det vækker væmmelse, at en, som bekender sig til islam, kan finde på noget sådant," siger Zubair Butt Hussain, talsmand for Muslimernes Fællesråd.

Det er langtfra kun i Europa, at muslimer ser passivt til efter terrorangreb. I den muslimske del af verden er problemet endnu større, mener Mehdi Mozaffari.

"Det er ikke første gang, at der er en systematisk passivitet fra muslimer mod at fordømme terrorisme og fordømme den islamistiske vold. Der har mig bekendt aldrig været en demonstration imod al-Qaeda i de mellemøstlige lande. De har alle hørt om terroren i Stockholm fra CNN, BBC og de mellemøstlige medier, så det er ikke en undskyldning, at de ikke ved, hvad der er sket," siger han.

marianne.knudsen@k.dk

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/400434:Danmark--Danske-muslimer-skal-ind-i-kampen-mod-terror?all=1
Billedmateriale valgt af KM !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar