mandag den 4. juli 2011

Drømmen om et grænseløst Europa er blevet til et mareridt for Europas befolkninger.

Pia Kjærsgaards Ugebrev
- mandag den 4. juli 2011
 
Et ulykkesvarsel for EU
 
”Jeg ønsker ikke, at disse nye bygninger ved vores grænse skal kunne opfattes som et ulykkesvarsel for Europa.” Sådan sagde den tyske udenrigsminister Guido Westerwelle til Jyllands Posten lørdag.
”De skal sige nej. Vi har skrevet til Udenrigsministeriet i Sverige for at spørge, hvordan aftalen stemmer overens med den nordiske samarbejdsaftale og med Schengen. Vi skal afvente svaret på den skrivelse, og vi kan ikke se noget behov for det, jeg kan kun opfordre til ikke at indgå en ny aftale med Danmark,” sagde formanden for Region Skåne, Pia Kinhult, til Berlingske Tidende lørdag.  
Jeg ved ikke om Tysklands og Guido Westerwelles egen toldbygning og snart færdiggjort politibygning på grænsen mellem Tyskland og Frankrig ved Saarbrücken på lignende måde er et ulykkesvarsel for Europa?
 
Det er mig også ubegribeligt, hvordan en formand for Region Skåne, kan få det over sine læber at opfordre til ikke at indgå en ny aftale om toldkontrol mellem Danmark og Sverige, når Sverige 50 meter fra, hvor den nye danske toldkontrol skal finde sted, selv i stor stil praktiserer toldkontrol.
 
Normalt ville udtalelser som Guido Westerwelles og Pia Kinhults gå under betegnelsen hykleri og dobbeltmoral. Tyskland og Sverige må gerne have told- og for Tysklands vedkommende endda politikontrol, men lille Danmark, der altid har været EU's duks, må ikke.
 
Endnu en svensker, talsmanden for Kommissæren for Interne Anliggender, Cecilia Malmstöm, meddelte allerede fredag, at Kommissionen vil undersøge den nye danske aftale om toldkontrol.
 
Og hvorfor egentlig det?
 
I fredags vedtog Folketinget uden debat og efter ti minutters behandling i Finansudvalget, hvor Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti undlod at stemme, at indføre toldkontrol ved de danske grænser.
 
Det, der blev vedtaget, er en kopi af det, som Sverige i årevis har gjort på grænsen mellem Danmark og Sverige, og som Tyskland praktiserer i Saarbrücken, men når Danmark drister sig til at gøre noget lignende, så falder EU-bureaukratiet og de fuldtonede EU-tilhængere over os.
 
De tror, at man kan banke Danmark på plads, som man førhen har gjort. Danmark har altid opfyldt EU's regler til punkt og prikke og gerne gjort lidt ekstra for at tækkes EU, som for eksempel, da Nyrup-regeringen totalt fjernede ethvert spor af en grænse mellem Danmark på den ene side og Tyskland og Sverige på den anden.
Det forstod Socialdemokratiet var en fejl – godt nok midt i en valgkamp – men alligevel de forstod det var en fejl. Den 5. juni 2009 – midt i europaparlamentsvalgkampen – sagde Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt således, at ”Dan Jørgensen (Socialdemokratiets spidskandidat ved Europaparlamentsvalget til orientering for de, der har glemt det) og jeg er helt enige om, at i en periode må vi vende tilbage til den gamle grænsekontrol, mens noget bedre bliver bygget op. Den nuværende situation kan ikke blive ved.”  
Nu to år efter kan den nuværende situation sagtens blive ved. Nu vil Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti ikke have den gode gamle grænsekontrol tilbage. Nu vil partierne måske have nogle ekstra toldere i Københavns Lufthavn, men grænsen mellem Danmark og Tyskland må for enhver pris ikke komme til at ligne en grænse igen.  Uha, nej for så kunne pingerne i Bruxelles jo blive bange for, at Danmark ikke længere ville være duks i Europa – det land, der betaler næstmest per indbygger til EU og det land, der flittigst indlemmer EU-bestemmelser i dansk lov.
Socialdemokratiet har ladet sig kue, for Socialdemokratiet er det vigtigere at være på god fod med EU end at beskytte den danske befolkning mod tilrejsende tyve, røvere, banditter, plattenslagere og subsistensløse.  
EU er selv skyld i, at drømmen om et grænseløst Europa har lidt skibbrud. EU har ikke kunnet bevogte sine ydre grænser, sådan som det var forudsat, da Schengen-reglerne blev indført – det vælter ind i Europa med illegale indvandrere, senest ægyptere og tunesere, der flygter fra de demokratier, der er under opbygning i de to lande…. EU har desuden indlemmet en serie østeuropæiske lande i Schengen-samarbejdet – senest Bulgarien og Rumænien – to højkriminelle lande, hvor øst-mafiaen har snart sagt lige så meget indflydelse som landenes politikere, og hvor skyderier i gaderne er hverdag og korruption er et helt almindeligt fænomen – givetvis også blandt de rumænske og bulgarske grænsebetjente, der nu er betroet at skulle vogte over EU's ydre grænser.
Drømmen om et grænseløst Europa er blevet til et mareridt for Europas befolkninger. Hvis genindførelsen af grænsekontrollen i Danmark kan bidrage blot en smule til at afslutte det mareridt, så vil meget være nået. Det er muligt grænsekontrollen af nogen opfattes som et ulykkesvarsel for EU, men det er reelt et lykkevarsel for Europa.  
Med venlig hilsen
Pia Kjærsgaard

Ingen kommentarer:

Send en kommentar