fredag den 1. juli 2011

Demokratiet kollapser i Europa

Den fremragende blog ETICHA beretter

Demokratiet kollapser i Europa

Talen i Bruxelles, der er blevet til virkelighed

Af Hans Erling Jensen

Lars Hedegaard: Jeg mener altså ikke, at det er for tidligt at spekulere over, hvad fredelige og demokratiske vesterlændinge skal gøre, når opløsningen har taget et nyt kvantespring. Det var det, min tale i Bruxelles handlede om.

Jeg gør mig overvejelser over, hvordan vi bevarer frihedsrettighederne i en situation, hvor den grundlovssikrede, demokratiske orden allerede er undermineret – ikke af os og ikke af mig, men af islamiske kræfter, der i århundreder har set skævt til vores frihed og gerne vil have den ekspederet ud på historiens mødding, så de i stedet kan få indført en islamisk retsorden, shariaen. (Se det hele her)

Citat fra Berlingeren 30 januar 2010

Er det sådan det skal se ud, når vi skal holde møder i Europa i fremtiden?

Hvorfor det er aktuelt lige netop i dag?

For nogle uger siden aflystes en shariakritisk konference i Rotterdam. Konferencen var planlagt til at finde sted i slutningen af august. I forbindelse med konferencen havde arrangørerne forberedt en ”silent march” – en demonstration, hvor konferencedeltagerne og andre interesserede i tavshed ville gennemføre en manifestation til ære for den myrdede hollandske politiker Pim Fortyn og den ligeledes myrdede filmkunstner Theo van Gogh.

For en måned siden tog arrangørerne, lokale medlemmer af NDL, kontakt med politiet og de kommunale myndigheder i Rotterdam. Da Holland endnu er en retsstat, kunne man ikke lovmæssigt forbyde den planlagte demonstration. Arrangørerne havde under samtaler med de ansvarlige hos politiet i Rotterdam gjort opmærksom på, at lokale grupper af voldelige venstreekstremister kunne have fået, eller højst sandsynligt ville få information omkring tid og sted, da en sådan manifestation, med deltagelse af hundredvis af mennesker knapt kan holdes hemmeligt i den moderne verden, hvor kommunikationen går både hurtigt og ofte længere omkring, end den er tilsigtet.

En ny farlig trend i Europa?

Det ser ud som en trend i Europa, at politimyndighederne nu vælger at sætte de konstitutionelle rettigheder ud af funktion, for at undgå enhver form for konfrontation. Det er sket flere gange i Danmark, for nogle uger siden i Holland og nu i disse dage i Tyskland.

Politimyndighederne erklærer simpelthen, at de ikke kan ”garantere deltagernes sikkerhed”!

I marts måned 2010 skrev vi på Eticha.dk om politiets åbenlyse grundlovsbrud, i forbindelse med den af SIAD planlagte demonstration ud for moskeen på Vibevej. (Læs historien her: ”Oprop om solidaritet”)!) Historien er den samme. Politiet i København insisterede på at demonstrationen skulle flyttes til et sikkert sted, upåagtet at denne fremgangsmåde er i strid med grundloven, hvilket er bekræftet af tidligere justitsminister Lene Espersen:

I en skrivelse til SIAD, med henvisning til flere juridiske forfattere og deres værker, udtrykte hun sig dengang således: ”at det er almindeligt antaget i den forfatningsretlige litteratur, at det er en forudsætning for at nedlægge forbud af hensyn til den offentlige fred, at faren herfor udgår fra forsamlingen selv. Hvis faren udgår fra udenforstående, kan der således ikke nedlægges forbud efter grundlovens § 79, 3. pkt.”

Her findes der ikke meget at misforstå. Denne udlægning – og paragraffen i grundloven – er stort set identisk med både Hollandsk og Tysk lovgivning. I sagen fra Rotterdam, kan man sige, ville politiet ikke forhindre en demonstration, men de ville altså ikke garantere for deltagernes sikkerhed. Med vort kendskab til de voldelige venstreekstremister – der har den modbydelige frækhed at kalde sig ”antifacister” – og deres afstumpede voldsanvendelse, flere gange dokumenterede ved større EU og NATO arrangementer, er der ikke noget at sige til, at arrangørerne har valgt at aflyse det planlagte event i Rotterdam. Deres sikkerhed kunne ikke garanteres af ordensmagten – og der findes ingen ”parrallel-ordensmagt”, som forudspået af Lars Hedegaard i 2007. I hvert fald ikke endnu!

Det er endnu værre i Strasbourg! Her aflyser politiet

Den 2 juli havde SIOE og SIOA forberedt et event i Strasbourg med deltagelse af en række menneskerettighedsorganisationer fra USA og Europa. Men de i løbet af den sidste uge har flere islamiske organisationer og Antifa – venstrekstremistiske antifacister??? – meldt sig på banen med henblik på at afholde moddemonstrationer, noget der altid ender med vold og hærværk. Under en NATO konference, der nyligt blev afholdt i Strasbourg brændte islamister og antifa-grupper et hotel ned sammen med adskillige biler i en indtil liggende garagebygning.

SIOE/SIOA blev i ugen, der gik informeret om, at ordensmagten ikke ”kunne garantere deres sikkerhed”, og selv om organisationen tilbød at flytte demonstrationen, var svaret det samme! ”Vi kan ikke garantere deltagernes sikkerhed. Så vi bliver nødt til at aflyse – altså forbyde gennemførelsen!”

Det er altså en trend, en undskyldning der virker. Det vi så kan spørge os selv om, os der står her ude i det fri langt fra farezonen: Hvorfor vælger myndighederne at lade voldelige ekstremist grupper sætte dagsordenen, når dette medfører konstitutionsbrud i det ene land efter det andet?

Er det på grund af dovenskab og ligegyldighed, for at de vil tiltvinge sig flere bevillinger eller for at de tror, at hvis de forbyder lovlige demonstrationer, så går alle nok hjem og glemmer sagen?

Svaret blæser i vinden, men Lars Hedegaards fremtidsscenario med parallelle institutioner er nu, efter hvad Eticha.dk erfarer utroligt meget tættere på end nogensinde før! I lande vi ikke vil sammenlignes med kalder man den type af virksomhed – når det gælder ordensmagten – for ”militser”!

At man i disse dage indenfor EU’s grænser baner vejen for en sådan nødvendighed er for mig både rystende og fuldstændig ubegribelig. Men jeg ved at EDL, SIOE og SIOA giver aldrig op – og det skal de saftsusemig heller ikke!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar