onsdag den 6. juli 2011

Hvor pinligt for Tyskland !

Støtter grænsekontrollen

På tabloidavisen Bilds hjemmeside har over 12.000 stemt, og 78 pct. af dem synes godt om grænsekontrollen og mener, at Tyskland bør indføre det samme.
Europaminister Jörg-Uwe Hahn fra delstaten Hessen, der har foreslået en boykot af ferielandet Danmark, får derimod på puklen.
En del læsere foreslår, at han selv drejer af mod Polen:
"Hvis man holder bilferie i Polen er man nødt til at tage toget hjem (underforstået, fordi bilen er blevet stjålet, red.)."

Bør følge dansk eksempel

I det hele taget vidner debatten om en afgrundsdyb kløft mellem den tyske elite blandt politikerne og meningsdannere og den helt almindelige tysker.
Magasinet Sterns hjemmeside har indtil videre haft knap 3.400 brugere til at stemme. Her mener 64 pct., at Tyskland bør følge Danmarks eksempel for at stoppe international kriminalitet.
Og på Frankfurter Allgemeine, Spiegel, og Die Zeits hjemmesider bliver beslutningen om grænsekontrol kaldt både modig og rigtig, selv om enkelte også opfordrer til et boykot af Danmark.

Pinligt for Tyskland

Hos Spiegel skriver flere brugere, at politikerne selv er ude om "EU-trætheden", fordi EU opfattes som fjernt og udemokratisk.
"Hvis de danske toldere kun, som det påståes, udfører stikprøver, er det efter min mening ikke anderledes end, hvad den tyske told foretager sig ved grænsen til Holland og Schweiz. Så kan man spørge, hvad der er så slemt ved det," skriver en Spiegel-læser.
En anden skriver:
"Med sin boykotopfordring har han (Jörg-Uwe Hahn, red.) i sandhed skadet den europæiske idé, hvis forkæmpere han tæller sig iblandt. Hvor pinligt for hele Tyskland".

http://jp.dk/udland/europa/article2482093.ece

Ingen kommentarer:

Send en kommentar