onsdag den 6. juni 2012

Hvis man tror, at de fire terrorister, som blev dømt i dag, blot er et produkt af nogle tegninger, er man meget naiv.


Intolerancen, hadet og volden – fire terrorister fik deres dom

Retten i Glostrup har idømt fire mænd med muslimsk baggrund 12 års fængsel for at planlægge et terrorangreb mod JP/Politikens Hus i København.

De fire mænd blev anholdt i en lejlighed i Herlev i december 2010, få timer før terrorangrebet skulle finde sted. Dermed forhindrede man et uhyggeligt blodbad.

Det var nemlig gruppens plan at skyde løs på så mange mænd som muligt i bladhusets bygning.

Hvad får mennesker til at finde på noget så modbydeligt?

Var Muhammed-tegningerne årsagen? Rend og hop
Det politisk korrekte svar lyder: Det var Muhammed-tegningerne. Rend og hop. Det er et absurd svar. Muhammed-tegningerne var nok anledningen til terrorplanerne. Men de var under ingen omstændigheder årsagen.

Hvis man vil finde årsagen, må man spørge, hvad der får de pågældende til at mene, at det er helt legitimt at myrde uskyldige, fordi de anser deres religion for krænket.

Der findes i denne verden et uendeligt antal mennesker, som føler sig krænkede på deres religion og alt muligt andet, uden at de kunne drømme om at slå andre ihjel af den grund.

De virkelige årsager
Så hvad er årsagen til at folk som de fire terrorister synes, at det er helt i orden? Tre ting:

Den første er fundamental åndelig intolerance. De er udrundet af en islamisk tradition, hvor det er utænkeligt at føre en kritisk debat om de religiøse og politiske dogmer.

Den anden årsag er had til mennesker, der hylder frihed, demokrati og ligestilling. Frihedens tilhængere skal underkaste sig. I forbindelse med Muhammed-tegningerne var kravet således, at danskerne skulle underkaste sig muslimske regler for blasfemi.

Den tredje årsag er en voldskultur med rødder i stammesamfund. Hvis stammens ære og interesser krænkes, må man slå igen med den nødvendige vold. Det samme gælder islams ære og interesser.

Islamisterne
Det turde være overflødigt at understrege, at kun få muslimer deler de fire terroristers ekstreme holdninger.

Men man skal være opmærksom på, at terroristerne henter deres åndelige føde i en meget bredere islamisme. For eksempel repræsenteret af den indflydelsesrige prædikant Yusuf al-Qaradawi, som var hyperaktiv i Muhammed-konflikten.

De fleste islamister tager nok afstand fra terrorismen, men de giver næring til den åndelige intolerance, til hadet og til legitimeringen af vold.

Muhammed-tegningerne var kun en anledning for islamisterne. I andre lande finder de andre anledninger til at fremme deres sag.

Artikler i en enkelt dags avis
Jeg sidder her med mandagens udgave af International Herald Tribune.

Den har en artikel om ekstreme islamister i Tyskland. En anden om klankampe i Afghanistan. En tredje om brutale islamisters magt i det førhen demokratiske Timbuktu (Mali). En fjerde om pakistansk terror i New York. En femte om Egypten, der kan få en islamistisk præsident.

Hvis man tror, at de fire terrorister, som blev dømt i dag, blot er et produkt af nogle tegninger, er man meget naiv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar