mandag den 18. april 2011

Iaktta största försiktighet gällande denna fråga...!

The Muslim Council of Britain (MCB), en organisation som säger sig ge röst åt landets muslimer, har i ett utspel gjort klart att bärandet av slöja ”inte är öppet för debatt”. Att inte skyla ansiktet är ett ”tillkortakommande” och muslimer som inte vill följa detta kan vara skyldiga till att avvisa islam.
I ett uttalande publicerat på MCB:s hemsida varnar organisationen: ”Vi råder alla muslimer att iaktta största försiktighet gällande denna fråga, då förnekandet av någon del av islam kan leda till misstro. Att inte praktisera något som åläggs av Allah och hans budbärare…är ett tillkortakommande. Att förneka det är mycket mer allvarligt.”
Uttalandet citerar koranen: ”Det är inte för en troende, man eller kvinna, att de bör ha några alternativ i sitt beslut när Allah och hans budbärare har fastslagit ett ärende.”
Uttalandet är signerat av MCB:s dåvarande generalsekreterare, Mohammad Abdul Bari, och hans ställföreträdare, Daud Abdullah. Det hela publicerades i kölvattnet efter en tidigare kontrovers gällande niqab men har passerade utan uppmärksamhet – tills nu.
                                             MUSLIM - DATING

Ingen kommentarer:

Send en kommentar