mandag den 4. april 2011

Mikael Jalving forsøkte intervjue Nalin Pekgul, høyt oppe i det sosialdemokratiske partiet, men lyktes ikke.

Jalving visar inte något som helst intresse för Lars Vilks rasism och det går äntligen upp för mig att hela syftet med intervjun har varit att ge ytterligare ett bidrag till karikatyrerna av muslimen som en galning som inte klarar av att leva í demokratiska samhällen med yttrandefrihet.
Jag har varit i offentligheten i tjugo år och har intervjuats av hundratals journalister, men jag har aldrig mått så illa som under denna intervju.
Pekgul har fortalt politikerkolleger om opplevelsen, og de sier at de har hatt samme erfaring, og det med samtlige danske politikere, uansett parti! Her begynne man å nærme seg et kollektivit syndrom: det lyder spesielt at samtlige danske poltikere skal lide av islamofobi. Kan det være svenskene som lider av no?
När jag har berättat om honom för mina partivänner har jag fått höra att de har mått illa många gånger när de har träffat danska politiker. Det spelar ingen roll vilket parti de tillhör eller vilket ämne de diskuterar så slutar diskussionerna ofta med frågan vad de ska göra med dessa “musulmane”. Islamofobin har förgiftat hela det danska samhället.
Det offisielle Sverge er blitt tråkig-Sverige, blottet for humor og ironi. Denne tendensen har vært synlig lenge og den gjør Sverige dødsens kjedelig.

http://www.document.no/2011/04/svenskhet-en-tilstand/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar