torsdag den 28. april 2011

Politikens magt - Danmarks ulykke.

Politiken er i dag kultur- og bedsteborgerskabets avis og derfor det helt logiske hjemsted for en nobel repræsentant for embedsverdenen.
Admiralen på Pinafore ville også have valgt Politiken.
Skæbnesvangert
Kort fortalt er Politikens magt Danmarks ulykke.
Sjældent har så begavede, belæste og dannede mennesker misbrugt deres privilegier så meget som Politikens ansatte de sidste 20 år.
Som Henrik Dahl formulerede det for nyligt, har avisen under Tøger Seidenfaden fundet sin eksistensberettigelse i ”den nådesløse for­følgelse af enhver, der tillod sig at betvivle visdommen i Udlændingeloven af 1983.”
Den vel at mærke måske mest skæbnesvangre, revolutionerende lov i Danmarks historie.
Tænk, hvis Politiken havde undladt at råbe æreskrænkende skældsord efter enhver, der advarede mod åbne grænser og islamisering.
Tænk, hvis avisen i 80’erne, 90’erne og 00’erne havde bidraget til at åbne debatten i stedet for at lukke den hermetisk. Hvor meget nemmere ville det så ikke være at bo i Tingbjerg, Vollsmose og Gellerup i dag.
Jeg vil her lade Seidenfadens lange kavalkade af uvidenhedsbaserede skældsord og bagvaskelse af politiske modstandere hvile i fred, og blot stille spørgsmålet:
Hvem anden end chefredaktøren på Politiken ville kunne slippe af sted med at svigte ytringsfriheden så groft under og efter Muhammedkrisen og alligevel bibeholde sin status som en af Danmarks førende intellektuelle?
Hvem anden ville, på trods af sin hæmningsløse dæmonisering af alt, hvad en ægte borgerlig står for, blive genstand for en sådan næsegrus hyldest fra borgerlige ministre som Politikens chefredaktør endte med at blive?
Forkommen konservatisme
Politiken er trods årtiers underlødige angreb fra Hjørneværelsets beboer stadig synonym med god smag, god stil og rigtige meninger.
Alt sammen vidnesbyrd om, at kulturradikalismen stadig sætter dagsordnen, også hos dem, der ikke aner, hvad kulturradikalisme er.
Og at konservatisme i en tid, der skriger på konservatisme, er så forkommen en størrelse, at der ikke engang findes en dansk avis, der erklærer sig konservativ.

læs mere: 
http://www.sappho.dk/politikens-nye-mand.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar