tirsdag den 14. juni 2011

De er skøre - de nordmænd !

Bikiniforbud for skolejenter
12.06.11: Lærere krever at jentene skal bruke badedrakt i bassenget, og dermed innføres det bikiniforbud. Et slikt forbud synes ikke å avspore noen spesiell nasjonal interesse.
Rita Karlsen, HRS
Fra høsten av innføres det bikiniforbud i Trønderhallen i Levanger, melder Levangeravisa (ikke på nett). Svømmelærere ved flere grunnskoler i kommunen reagerer mot det de betegner som en kamp mot kroppsfiksering.
Ifølge lærer Harald Dahle ved Nesset ungdomsskole er det mange elever som nekter å være med i svømmetimene, fordi de ikke vil gå i bikini. Samtidig kvier de seg for å ha på seg badedrakt, da dette oppfattes som umoderne.
- Når kroppsfikseringa går utover opplæringa, følte vi at det var på sin plass med et slikt forbud, sier Dahle til Levangeravisa.
Dahle sitter i et utvalg som representerer grunnskolesvømmelærerne i Levanger kommune. I samarbeid med representanter for Trønderhallen innføres nå bikiniforbudet, skriver avisa.
Men jentene i niende klasse ved Nesset skole har derimot ingen forståelse for forbudet. De sier seg enige i at bikini kan medføre problemer under stupetrening, og har derfor kommet med et forslag om sports-BH og boksershorts som alternativt antrekk i timene. Påstanden om kroppsfiksering kjenner de seg ikke igjen i.
- Vi skjønner egentlig ikke hvorfor de har bestemt dette. Slik vi ser det, er det ikke noe problem at vi går i bikini. Poenget er at vi vil bestemme selv hva vi har på oss, også når vi er på skolen, sier niendeklassingen Komer Afridi til avisa.
Vel – kan det innføres bikiniforbud uten at det skal være i konflikt med menneskerettighetene eller våre frihetsverdier, så antar jeg at det samme vil gjelde for et forbud mot hijab og annen bekledning i bassenget. Interessant vil det også være om et bikiniforbud i det hele tatt vekker noen nasjonal interesse.
For øvrig sies det ingenting om hva som er ansett som korrekt badeantrekk for guttene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar