onsdag den 1. juni 2011

Den sunde fornuft er død

Den sunde fornuft er død og borte. Æret været dens minde.

Hvad er der blevet af den sunde fornuft? Spørger journalisten Jeppe Juhl og efterlyser en mere sokratisk tilgang til debatten om indvandring, islam og multikulturalisme.
Det største offer i den livsvigtige debat om multikulturalismen og islam i Vesten er tabet af den sunde fornuft. Og når fornuften forsvinder, så vil ufornuften råde.  Så enkelt er det.
Det er ulideligt at være vidne til. Men ikke desto mindre er det et sørgeligt faktum:
Det at tænke sig om er blevet en sælsom undtagelse blandt et flertal af intellektuelle og andre såkaldte meningsdannere i de Gode Menneskers lejr. Dem fra den såkaldt værdipolitiske venstrefløj.
I ved, dem der sidder i deres ophøjede elfenbenstårne med en årgangsvin i hånden og med den ene mundvig hånligt griner af de stakler, der ser X Faktor og læser Dan Brown, mens de med den anden mundvig bilder omverdenen og sig selv ind, at de forstår Finnegans Wake.
I ved, dem der ikke har nogen berøring med det virkelige liv, dem som færdes hjemmevant på deres svenske ødegårde eller i deres villaer i Spanien og som aldrig kunne drømme om at sætte deres sandalbeklædte fødder i Vollsmose eller Mjølnerparken.

http://www.sappho.dk/den-sunde-fornuft-er-dod-og-borte-aret-varet-dens-minde.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar