tirsdag den 7. juni 2011

Islamistisk sindssyge nu også i Algeriet !

En dommer i Algeriet chokerede i sidste uge det kristne samfund ved at idømme en kristen, som er tidligere muslim, for at fornærme islams profet, ved at idømme ham en straf, der er endnu strengere, end den anklageren anbefalede.
Fem års fængsel pga. en CD
I Oran, som ligger 470 km vest for hovedstaden Algier, idømte en domstol i bydistriktet Djamel onsdag den 25. maj Siaghi Krimo til en fængselsdom på fem år for at have givet en CD om kristendommen til en nabo. Naboen påstod efterfølgende, at han havde fornærmet profeten Muhammed.
Også idømt bøde
I tillæg til fængselsdommen på fem år blev Krimo også idømt en bøde på 200.000 algeriske dinarer (svarende til omkring 14.300 dkk), fortæller algeriske nyhedsrapporter. Anklageren havde angiveligt anmodet dommeren om at idømme ham to års fængsel og en bøde på 50.000 algeriske dinarer (svarende til omkring 3576 dkk). "Han skal tilbringe fem år i fængsel, blot fordi han gav en cd til en nabo," sagde formanden for den protestantiske kirke i Algeriet, Mustapha Krim, som stadig har svært ved at tro, at det kan være sandt.
Retssystemets fordomme over for kristneForsvarsadvokat Mohamed Ben Belkacem fortalte nyhedsbureauet Compass Direct, at dommerens dom var både uventet og streng, og at den siger noget om retssystemets fordomme over for kristne.
Advokaten sagde også, at han har planer om at anke sagen.
Krimo er ikke forpligtet til at afsone sin fængselsstraf, indtil  domstolenen har modtaget hans appel og eventuelt fastholder dommen.
Domstolen afgav sin kendelse i samme uge, som guvernøren for provinsen Bejaia beordrede en lukning af syv protestantiske kirker.
Forbud mod at holde gudstjenester
I løbet af weekenden (den 27.-29. maj) greb myndighederne ikke ind i de planlagte gudstjenester i Bejaia distriktet til trods for, at samtlige kirker i området er blevet beordret til at lukke under trusler om, at politiet muligvis vil anvende magt for at gennemføre lukningerne.

http://www.forfulgt.dk/nyheder/2011/05/Haard-straf-Algeriet/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar