torsdag den 9. juni 2011

Toldkontrollen bliver genindført uanset hvor meget de hviner og piver

DF: Erhvervslivet skal stoppe grænse-klynk

-  De er en flok ynkelige grædekoner. Det er kommentaren fra Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Colette Brix efter at Dansk Industri, Dansk Erhverv og Horesta i dag kræver, at toldkontrollen ikke genindføres.

- Jeg er simpelthen så træt af at høre på Karsten Dybvad og andre erhvervsfolk fremstille genindførelsen af toldkontrollen som om det er den rene undergang. Det betyder ikke det fjerneste for hverken dansk eksport eller turisme, siger Colette Brix.

Dansk Industri har bedyret, at toldkontrollen vil begrænse danske virksomheders muligheder på vigtige eksportmarkeder og Horesta mener, at turister vil blive væk fra Danmark.

- Det er den samme sang fra de varme lande, som vi hørte fra visse dele af erhvervslivet under Muhammed-krisen, hvor det også var vigtigere at sælge smør til Mellemøsten end at værne om ytringsfriheden, eller når vi hører industrien kritisere den stramme danske udlændingepolitik. Nu må vi heller ikke beskytte danskerne mod tilrejsende østeuropæiske kriminelle, fordi det støder en eller anden tilfældig politiker i Tyskland. Faktum er, at hverken Muhammed-tegninger eller udlændingepolitik på sigt har haft nogen som helst indflydelse på dansk eksport eller turisme, og det får genindførelsen af toldkontrollen heller ikke, siger Colette Brix.

- De repræsentanter fra erhvervslivet, der har været ude at kritisere grænsekontrollen er en flok useriøse populister, der ikke er i kontakt med virkeligheden. Hvornår har danskerne sidst overvejet at fravælge et feriemål, fordi der var toldkontrol? Danskere valfarter til Storbritannien, USA og Tyrkiet, og danskerne lader da ikke deres indkøb af britiske varer påvirke af, at der er toldkontrol, hvis man ønsker at rejse ind i Storbritannien. Det er jo helt latterligt – nej, jeg vil bestemt ikke spise Yorkshire Pudding eller chokolade fra Cadbury – det kommer jo fra et land med toldkontrol – puha, bvadr. Kan de ikke selv høre, hvor komplet latterligt, det lyder?, spørger Colette Brix.

- De kan godt glemme det. Toldkontrollen bliver genindført uanset hvor meget de hviner og piver, fastslår Colette Brix.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar