tirsdag den 21. juni 2011

Muslimsk slavehandel har nu varet i 1400 år


Den senegalesiske antropolog Tidiane N'Diaye vækker opsigt med sine skildringer af 1400 års muslimsk slavehandel i Afrika.
- Fra Tidiane N'Diayes hjemmeside


Gribende er også Antoine de Saint-Exupérys beretning om den stedlige slave, der når han engang blev for gammel til at være til nytte, ville blive smidt på porten, hvorefter han afkræftet og udsultet ville drage ud i ørkenen for at lægge sig til at dø. Muslimske mauriske børn ville så nysgerrigt iagttage ham i hans dødskamp, mens de legede ved siden af.

Tidiane N'Diaye nævner det paradoksale i, at mange amerikanere af afrikansk afstamning bekender sig til islam, når netop denne ideologi har påført deres forfædre så store lidelser. De afrikanske efterkommere ønsker tilsyneladende at fortrænge ydmygelsen, og det giver sig udslag i en reaktion, som forfatteren betegner som det afrikanske Stockholm-syndrom.

Herudover har flere grupperinger et ønske om at fastholde Vesten i skyldfølelse over europæernes andel i slavehandelen. Ved at påtage sig en offerrolle i denne forbindelse kan afrikanere og muslimer påberåbe sig moralsk overlegenhed over for vesterlændinge. Disse grupper får følgeskab af vestlige "oikofober", der foragter deres egen kultur, heriblandt også forskere.


De arabiske muslimers omfattende og grusomme udbytning af afrikanerne igennem 1400 år tilsløres, mens europæernes ansvar for den transatlantiske slavehandel er blevet udførligt beskrevet og beklaget. Der er aldrig sket et lignende selvopgør i den muslimske verden, idet den ikke er præget af skyldfølelse over overgrebene på de afrikanske folk.

Tidiane N'Diaye betegner de arabiske muslimers udbytning af afrikanerne som et folkemord.
læs mere....
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/409236:Kronik--Muslimsk-slavehandel-har-nu-varet-i-1400-aar?article_page=4

KM: Gud nåde og trøste... hvis  det var Lars Hedegaard - Mogens Camre eller Langballe - der havde fremsat ovenstående - så skulle vi snart have hørt koblet af multikulturelle hyæner hyle racist - fascist - nazist
Spændende at høre hvilke mærkater, de vil sætte på Tidiane N'Diaye - udover islamofob - naturligvis !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar