onsdag den 1. juni 2011

Forsøgene på benspænd for professor Bent Jensens koldkrigsforskning er nu af en sådan karakter, at den efterhånden må give næring til diverse konspirationsteorier om skeletter i skabene hele vejen rundt i det politiske spektrum

Danmarks farligste bog mødes af benspænd


Gennem tre år har en falanks af PET-chef Jakob Scharf, MF Pernille Frahm og journalister på Information gjort hvad de kunne for at forhindre Center for Koldkrigsforsknings afhandling om Danmark under Den Kolde Krig i at udkomme. Sappho har spurgt CFKF's leder, professor Bent Jensen, hvad han tror, der ligger bag disse bestræbelser
Forventningens glæde
Sjældent har nogen historisk undersøgelse være imødeset med så megen forventningens glæde som Center for Koldkrigsforsknings, CFKF's, 1000 sider lange undersøgelse af Danmark under Den Kolde Krig.
Det fremgik af en forespørgselsdebat i Folketinget den 24. maj, hvor stort set samtlige ordførere og andre, der tog ordet, uden forbehold bedyrede, at de næsten ikke kunne vente på at læse det færdige resultat af Koldkrigscentrets tre-årige forskning.

Men hvorfor så overhovedet have en debat?
Jo, forklarede spørgsmålsstilleren, Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti, der var grund til at frygte, at det færdige forskningsresultat ikke kunne udkomme, fordi Politiets Efterretningstjeneste, PET, havde forsøgt at spænde ben ved at nægte at afklassificere en lang række dokumenter, som Centrets leder, professor Bent Jensen, og hans hold af forskere havde benyttet i deres arbejde.

Nu var der gået næsten et halvt år, siden Centret lukkede den 31. december 2010. Rapporten er klar til trykning, men kan ikke udkomme, fordi forfatterne bliver udsat for fodslæberi fra PET's side.

Sappho har i den anledning spurgt Bent Jensen om historikerundersøgelsens aktuelle status.
Afklassificeringens tunge ende...
læs mere..
http://www.sappho.dk/danmarks-farligste-bog-modes-af-benspand.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar