torsdag den 31. maj 2012

Myndighederne har en mistanke om, at nogle af pengene stammer fra socialt bedrageri, skattesnyd, kriminalitet eller er indsamlet med henblik på finansiering af terror.


PET: Terror for danske millioner

Offentliggjort 30.05.12  kl. 23:45 
Hver dag sendes der i gennemsnit mellem 27.000 - 55.000 kr. til terrororganisationer.
Det oplyser Politiets Efterretningstjeneste, PET. Pengene indsamles typisk hos personer i Danmark, der ikke nødvendigvis ved, at de ender hos terrorgrupper.
»Det er vanskeligt at opgøre det nøjagtige omfang af terrorfinansieringen i Danmark, men det er PET’s vurdering, at der årligt overføres beløb svarende til 10-20 mio. kr. med henblik på terrorfinansiering. PET arbejder målrettet sammen med andre myndigheder for at imødegå overførslen af penge til terrorisme,« siger chefen for PET Jakob Scharf.
Søndag kunne Morgenavisen Jyllands-Posten beskrive, hvordan bl.a. somaliere sender store beløb ud af Danmark hvert år. Der er tidligere konstateret forbindelser mellem den somaliske terrorgruppe al-Shabaab og Danmark, og Somalia er et af de lande, hvor man har mistanke om, at der herfra formidles terrorfinansiering.

Tilhængere i Danmark

I det somaliske miljø tvivler den tidligere formand for hjælpeorganisationen Somali Relief Association, Ahmed Dualeh, ikke på, at der sendes penge til al-Shabaab fra Danmark.
»Der er ikke nogen tvivl om, at nogle af de penge, der sendes ud af Danmark, går til al-Shabaab eller lignende terrororienterede organisationer. For al-Shabaab har også tilhængere i Danmark, men jeg har ingen fornemmelse af, hvor stort beløbet er,« siger han.
Danske myndigheder har dog konstateret, at der er sendt 1,4 mia. kr. fra somaliere i Danmark til Dubai, hvorfra pengene formentlig er sendt videre til Somalia.

Samlekonti

Det er ikke alle pengene, der overføres illegalt, men myndighederne har en mistanke om, at nogle af pengene stammer fra socialt bedrageri, skattesnyd, kriminalitet eller er indsamlet med henblik på finansiering af terror.
Penge samles fra såkaldte samlekonti, som foreninger opretter i bankerne. Ifølge SØK, Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet, der har undersøgt en lang række samlekonti, har 78 pct. af dem tilknytning til det somaliske miljø i Danmark.
Ud over Somalia sendes der ifølge PET penge til terror i bl.a. Afghanistan, Pakistan og de palæstinensiske selvstyreområder.
Læs om pengenes vej til terrororganisationer i Morgenavisen Jyllands-Posten.
Få digital adgang til artiklen. Find det abonnement, der passer dig bedst: Klik her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar