tirsdag den 29. maj 2012

Nyt terror træningscenter - for vore dansk-hadende medborgere !

Terror-træning er flyttet til Somalia

Offentliggjort 29.05.12  kl. 08:23  - opdateret kl. 11:02
To terrorsigtede brødre menes oplært i det nye dansk-kritiske arnested for terrorhandlinger.
Tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen. Foto: Mathilde Bech
Terrorsag: Det er de to brødre sigtet for
  • Det er første gang, at nogen er blevet sigtet efter straffelovens paragraf 114 om at lade sig træne i terror.
  • To dansksomaliske brødre på henholdsvis 18 og 23 år blev mandag aften anholdt, den ene i Aarhus, den anden i Københavns Lufthavn.
  • De er begge mistænkt for forsøg på at forberede en konkret terrorhandling et sted i Danmark.
  • Derudover er den ene af brødrene sigtet for at lade sig træne i at udføre terror. Det er sket i en al-Shabaab lejr i Somalia. PET vil foreløbig ikke løfte sløret for, hvilken af brødrene, der er tale om.
  • Det er første gang, at nogen er sigtet efter straffelovens paragraf 114 d, stk. 3 om at lade sig træne i terror.
Endnu en terror-sag rettet mod et ukendt mål i Danmark er ifølge PET afværget.
Hvis efterretningstjenestens mistanke holder stik, er sagen mod de to aarhusianske dansk-somaliere på 18 og 23 år på flere punkter udtryk for nye tendenser.
Tidligere operativ chef i PET, Hans Jørgen Bonnichsen, siger til TV 2 News, at træningslejrene i området mellem Afghanistan og Pakistan tilsyneladende er elimineret.
Nu er det Yemen og Somalia, der lægger jord til trænings-faciliteterne, mener han.

Had mod Danmark

De to anholdte brødre har ifølge PET kontakt med organisationen al-Shabaab, der for nogle år siden blev kendt for voldsomme og hadefulde verbale angreb mod Danmark. Det skete i forbindelse med offentliggørelsen af Muhammed-tegningerne.
Bonnichsen siger til News, at det vil være nærliggende at spørge sig selv, om det terror-anslag, PET mener at have afværget, var rettet mod Jyllands-Posten eller tegner Kurt Westergaard.
"Det tror jeg imidlertid ikke, for de to terrormål er topsikrede. Er man trænet i terror, vil man vælge et andet, lettere mål, siger han.
Brødrene bor i Aarhus. Den ene blev anholdt på sin bopæl, mens broderen blev pågrebet umiddelbart efter, at han var landet i Københavns Lufthavn.
De vil i dag blive fremstillet for en dommer i Aarhus med påstand om, at de skal varetængtsfængsles, mens yderligere efterforskning foregår.

Ny terror-paragraf i brug

Brødrene sigtes for to lovovertrædelser. Den ene er selve terrorparagraffen i Straffeloven, der kan give op til fængsel på livstid.
Den anden sigtelse gælder en relativt ny paragraf, som tages i brug for første gang. Den handler om, at den person, der lader sig optræne i terror, kan straffes med fængsel i indtil seks år.
PET har tilsyneladende haft tjek på brødrenes gøren og laden gennem observationer og aflytning.
F.eks. vidste tjenesten præcist, hvornår den ene landede med fly og hvor. Desuden bygger man sigtelserne på "samtaler om metoder, mål og anvendelse af våbentyper".

Grundlovsforhør i dag

De to brødre fremstilles i et grundl.ovsforhør i byretten i Aarhus i dag tirsdag kl. 14 mod tidligere besluttet kl. 13.
Jp.dk vil være til stede i byretten for at opdatere sagen herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar